Mainos

Nuori yrittäjä toteuttaa pian unelmansa – Arvi, 11, ostaa korubisneksellään tienaamillaan rahoilla ikioman kilpahevosen

Korubisneksillään tunnetuksi tullut KoruMies Arvi saavuttaa pian pitkäaikaisen unelmansa – oman kilpahevosen.

Arvi Martikainen, 11, kuuluu ehdottomasti Suomen eläinrakkaimpien koruyrittäjien joukkoon. Korujen teon syksyllä 2015 aloittanut Martikainen oli päättänyt ryhtyä kauppahommiin saadakseen oman kilpahevosen. Lauantaina unelmasta tulee totta, kun kauppapaperit puolalaisesta Cata Marcosta allekirjoitetaan.

Matka Cata Marcon tulevaksi omistajaksi ei kuitenkaan ollut ihan se tavanomaisin. Hevosen etsintä alkoi jo syksyllä, kun suurin osa varoista oli saatu kerättyä.

– Halusin hyvän hevosen, jolla on todella hyvä kapasiteetti. Sen piti olla nopea, melko varma, eikä se saanut olla liian kuuma, Martikainen luettelee toivehevosensa kriteerejä.

Noin kymmenenkään koeratsastuksen jälkeen juuri sitä oikeaa hevosta ei vain tuntunut tulevan vastaan. Poikansa bisnestä ja hevosharrastusta tukeva Taija-äiti huomasi lopulta lupaavan myyjän.

Hevosen omistaja, Ratsastus- ja valmennuskeskus Tehon Pekka Larssen, ei kuitenkaan ollut aluksi halukas myymään Virosta ratsastuskoulunsa käyttöön tuomaansa hevosta. Jokin kuitenkin nuoren yrittäjän ja hevosen väillä loksahti kohdalleen ja lauantaina Cata Marcosta on määrä tulla Arvin oma.

– Meillä kävi vain joku juttu. Tunsin siinä hevosessa jotain tosi siistiä ja omituista. Se tuntui minun omalta hevoseltani. Ihan kuin olisi saanut uuden veljen, Martikainen kuvailee tunnettaan hevosen selkään nousun jälkeen.

"Mitä muutakaan?"

Kauppamiehen elkein hinta saatiin lopulta tingattua kohdalleen, mutta tarkkaa hintaa Martikainen ei suostu paljastamaan.

Tulevaisuudessa parivaljakolla on aikeissa lähteä kovan harjoittelun jälkeen kilpailemaan ensin pienempiin ratsastuskisoihin ja myöhemmin kesäläl Hangon Seahorse Weekiin. Toiveissa siintää myös osallistuminen International Horse Show’n Amateur Touriin yhdessä Cata Marcon kanssa.

Unelma hevosesta on nyt saavutettu, mutta miten käy korubisnesten?

– Korujen teko jatkuu. Mitä muutakaan?

Tiukasti lopettamisaikeet torpanneella Martikaisella on kuitenkin jo kohde mietittynä tuleville korubisnesvaroille: opiskeluja varten olisi hyvä säästää. Toisaalta mopoautokin voisi olla mukava tulevaisuudessa – sillä pääsisi kätevästi tallille Cata Marcon luo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja