Artturi Lehkonen sai osakseen ihailua NHL:ssä – "Kuuluu heihin"

Artturi Lehkoselta taidokas ohjaus suoraan ilmasta Coloradon voitossa 0:42
Artturi Lehkoselta taidokas ohjaus suoraan ilmasta Coloradon voitossa (Video: NHL.com).

Artturi Lehkonen sai tiistaina mairittelevat kehut Colorado Avalanchen päävalmentajalta Jared Bednarilta. Lehkonen taiteili pudotuspeliottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan tärkeän 2–2-tasoituksen ja sai syöttöpisteen joukkueen neljännestä maalista.

Colorado voitti ottelun maalein 5–2 ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

– Lehkonen on todella kilpailullinen kaveri, Bednar aloitti kehunsa NHL:n nettisivuilla.

– Hän on monipuolinen hyökkääjä, joka pelaa tilanteet oikealla tavalla, vaikka sitä ei aina näe pelkistä tilastolukemista. Tässä liigassa on pelaajia, joita ihailen monesta syystä, ja Lehkonen kuuluu heihin.

Lehkonen viimeisteli taidokkaasti ohjaamalla mailan varrella kiekon ohi Jetsin maalivahdin Connor Hellebuyckin. Syöttöpisteen hän sai voittamalla kaksinkamppailun oman puolustusalueen laidalla. Josh Manson pääsi Lehkosen ja Nathan MacKinnonin syötöistä maalintekoon.

Video Lehkosen osumasta yllä. 

Rantaselle syöttöpiste

Laitakamppailun voitto oli tyypillistä Lehkosta.

– Tulosta syntyy ennemmin tai myöhemmin, kun pelaaja tekee jatkuvasti asiat oikein harjoituksissa ja peleissä. Lehkosen pelistä näkee, että oikeista ratkaisuista seuraa isoja asioita, Bednar jatkoi suitsutustaan.

Lehkosen ja Avalanchen kakkosketjun toisen laitahyökkääjän Valeri Nitshushkinin onnistumiset ovat arvokkaita myös sen ansiosta, ettei vastustaja voi keskittyä vain MacKinnonin johtamaan ykkösketjuun. Kaksikko on myös saanut kasvavasti vastuuta. Zach Parise on jäänyt ykkösketjussa vähemmälle peliajalle ja uhkaa vajota alempiin ketjuihin.

Mikko Rantanen ja Cale Makar saivat syöttöpisteen 5–2-osumasta, jonka Nitshushkin teki viimeisellä peliminuutilla Winnipegin tyhjään maaliin.

Lehkosella on ottelusarjan kahdesta ottelusta kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Rantasen saalis on kolme syöttöpistettä.

Lue myös:

    Uusimmat