Huippuvireinen Artturi Lehkonen mätti tehoja – suomalaismaalivahdit torjuivat voittoja

3:20
Tulosruutu: Artturi Lehkonen vei Montrealin pudotuspeleihin – Pekka Rinne pelasi mahdollisesti uransa viimeisen NHL-ottelun

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilers otti 4–3-jatkoaikavoiton Montreal Canadiensista. Oilersin maalilla torjui Mikko Koskinen, joka pysäytti 28 laukauksesta 25.

Montrealin suomalaisista pelissä oli vauhdissa Artturi Lehkonen. Hän laukoi Koskisen selän taakse jatkoajalle vieneen, Canadiensin 3–3-maalin. Lehkonen oli myös syöttämässä kahta muuta maalia. 

Vaikka Montreal taipui pelissä, se varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Joukkue sai yhden pudotuspeleihin tarvitun pisteen jatkoajalle venyneestä ottelusta. Edmonton on jo aiemmin varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Boston Bruinsin maalilla Tuukka Rask uurasti, kun vastassa oli New York Islanders. Rask torjui 16 kertaa, ja bostonilaiset veivät 3–2-jatkoaikavoiton. Bruins ja Islanders ovat varmistaneet itäisestä divisioonasta paikkansa pudotuspeleissä. 

Lammikko yllätti Tampa Bayn maalivahdin

Florida Panthers antoi kyytiä Tampa Bay Lightningille voittamalla samassa osavaltiossa päämajaansa pitävän joukkueen 4–0. Toisessa erässä Tampa Bayn maalivahti käsitteli kiekkoa joukkueensa päädyssä viistosti maalin takana, kun Juho Lammikko yllätti tämän, nappasi kiekon ja tuikkasi sen häkkiin.

Lammikko sai pelistä myös syöttöpisteen. Myöskin Lammikon joukkuetoveri Aleksander Barkov oli syöttämässä yhtä maaleista. Sekä Florida että Tampa Bay jatkavat keskisestä divisioonasta pudotuspeleihin. 

Samasta divisioonasta jatkopeleihin menevät myös Carolina Hurricanes sekä Nashville Predators. Joukkueiden kohdatessa Suomen aikaa aikaisin tiistaina Predators rökitti Hurricanesin 5–0. Nashvillen maalia vahtinut Pekka Rinne torjui 30 laukausta.

Otsikkoa muokattu kello 6.26.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja