Suomalaiset löivät tahtia – pannasta vapautunut Dallas Stars murskasi Juuse Saroksen

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars pääsi vihdoin aloittamaan kautensa koronatartunnoista johtuneiden pelinsiirtojen jälkeen. Vastustaja Nashville Predators jäi kaukalossa täysin altavastaajaksi, kun Dallas vei pelin 7–0.

Dallasin suomalaisilla oli sormensa pelissä lähes kaikissa joukkueen osumissa. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Miro Heiskanen syötti joukkueen ensimmäisen maalin, Roope Hintz puolestaan kolmannen ja kuudennen. Joel Kiviranta teki seitsemännen maalin ja syötti neljännen. Viidennen maalin teki Esa Lindell.

Nashvillen riveissä Mikael Granlund pääsi kauden ensimmäiseen peliinsä, mutta jäi pisteittä. Granlundin kauden alkua viivästyttivät ensin viisumiongelmat ja sitten karanteeni.

Predatorsin maalilla torjui kaksi ensimmäistä erää Juuse Saros, joka päästi toisessa erässä läpi viisi laukausta. Saros ehti torjua 15 kertaa. Kolmannessa erässä vahdiksi vaihtui Pekka Rinne, joka torjui kuusi laukausta kahdeksasta.

Lankinen ja Kähkönen torjuivat voitokkaasti

Suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko teki yhden New York Rangersin maaleista, kun joukkue eteni voittolaukauskisaan saakka ottelussaan Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Rangers oli Kakon toisen erän maalin jälkeen lupaavassa 3–1-johdossa, kun joukkue sai ujutettua kolmen minuutin aikana kiekon kolme kertaa ohi Penguinsin maalivahdin Tristan Jarryn. Kakko luisteli vauhdilla kohti maalia ja ohjasi maaliin kiekon, jonka Jarry oli jo kertaalleen torjunut patjallaan.

Penguins tuli kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin Teddy Bluegerin maalilla. Syötön tasoitusmaaliin antoi Kasperi Kapanen. Maalittoman jatkoajan jälkeen Pittsburghin 4–3-voiton sinetöi kaksi osumaa voittolaukauskisassa.

Maalivahti Mikko Koskisen Edmonton Oilers hävisi Toronto Maple Leafsille luvuin 2–4. Koskinen torjui ottelussa 25 kertaa, kun taas Toronton Frederik Andersen onnistui torjunnoissa 30 kertaa.

Suomalaisvahdeista Kevin Lankinen auttoi joukkueensa Chicago Blackhawksin voittoon Detroit Red Wingsistä torjumalla 30 kertaa. Chicago teki tasaisesti maaleja ja voitti ottelun 4–1.

Minnesota Wild voitti San Jose Sharksin luvuin 4–1. Ainoa osuma Minnesotan verkkoon tuli ensimmäisessä erässä Cam Talbotin vahtivuorolla. Kaksi seuraavaa erää maalia vartioi Kaapo Kähkönen, joka pysäytti kaikki 17 laukausta.