Artisti Alma lataa suorat sanat Helsingin kuumasta perunasta: "En henkilökohtaisesti ymmärrä"

Poptähti Alma muistelee hurjinta festarimuistoaan 1:36
Videolla Alma muistelee hurjinta festarikokemustaan ja kertoo, mitä ajattelee Suvilahden alueen tulevaisuudesta

Artisti Alma ei seiso Suvilahden uudistamissuunnitelmien takana.

Vuotuinen Flow Festival järjestettiin Helsingin Suvilahdessa jälleen elokuun puolivälissä. Suvilahden alueelle on suunniteltu merkittäviä uudistuksia, ja rakennustöiden on määrä alkaa vuoden 2024 kesän jälkeen.  Festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio kertoi viikonloppuna MTV Uutisille, että se tulee olemaan myös Flow'lle viimeinen kesä Suvilahdessa. 

Alueen tulevaisuus on herättänyt runsaasti keskustelua helsinkiläisten keskuudessa. Suvilahteen on määrä nousta Suvilahti Event Hub -nimellä kulkeva tapahtuma- sekä viihdekeskus, jota on ollut suunnittelemassa muun muassa näyttelijä Mikko Leppilampi. Rakennus on tarkoitus toteuttaa Kalasatamassa sijaitsevan kauppakeskus Redin sekä Suvilahden jo olemassa olevan kulttuurikeskuksen väliin. 

Toteutuessaan hankkeen tieltä olisi purettava muun muassa Suvilahdessa sijaitseva Suvilahti DIY -skeittiparkki. Lisäksi on epävarmaa, millaisia tapahtumia Suvilahden alueella tulevaisuudessa voitaisiin järjestää. 

Perjantaina 11. elokuuta Flow Festivalilla esiintynyt pop-artisti Alma kommentoi MTV Uutisille Kymmenen uutisissa, ettei itse lainkaan puolla Suvilahden alueen uudistamissuunnitelmia. 

– Muistan pienenä, olen hengaillut täällä, tämä on ollut sellainen, tulen köyhästä perheestä, joten tämä on ollut mulle sellainen kohtaamispaikka. Ei ole tarvinnut maksaa mitään päästäkseen sisään, Alma kommentoi. 

Alma kertoi olevansa sitä mieltä, että vastaavanlaisia alueita tulisi hänen mielestään arvostaa ja vaalia. 

– On nähty monia hyviä esimerkkejä, vaikka Telliskiven alue Virossa, Tallinnassa. Joku viisaampi tulkaa kertomaan mulle, miksi tästä ei voisi tehdä vaikka sellaista. En henkilökohtaisesti ymmärrä. Tämä on mielestäni tärkeä paikka skideille ja kaikille. Toivon mukaan tälle ei tapahtuisi mitään, mutta kai siihen nyt on joku tönö tulossa.  

Yllä olevalla videolla Alma kertoo, mitä mieltä on Suvilahden alueen uudistamissuunnitelmista. Alla Flow-kävijät kertovat mielipiteensä. 

"Tää on musta ihana" – Helsingin suunnitelmat Suvilahdelle eivät saa kaikilta Flow'n vierailta kannatusta 3:34

Lue myös:

    Uusimmat