Ärsyttääkö Facebookin "Olette nyt yhteyksissä Messengerissä" -ilmoitus? Jatkossa voit itse vaikuttaa, saatko sen

7:25

Jatkossa Facebook alkaa vähentämään ärsyttävien "Olette nyt yhteyksissä Messengerissä"-ilmoitusten näkymistä niillä käyttäjillä, jotka eivät siitä pidä. Aiheesta kertoo teknologiasivusto Techcrunch.

Tiedätkö, mistä uusimmassa Facebook-kohussa on kyse? Katso video yltä!

Hyväksyt uuden kaverin Facebookissa, ja pian Messengeriin pomppaa ilmoitus viestistä. Joko uusi kaveri on ottanut yhteyttä?

Ei suinkaan. Facebook on vain muistanut sinua "Olette nyt yhteyksissä Messengerissä" -ilmoituksella.

Turvan viestin avaaminen voi ärsyttää, ja pahimmillaan lähetät vahingossa samalla uudelle kaverillesi vielä vilkutuksen tai peukun.

Muun muassa Buzzfeed kirjoittaa Olette yhteyksissä -ilmoituksen olevan "kaikista pahin asia Facebookissa". Ja Twitter-käyttäjät ovat ehdottomasti samaa mieltä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kun lisäämme uuden kaverin Facebookissa, miksi Messengerin pitää lähettää meille viesti sanoen "Olette nyt yhteyksissä?" Luuleeko Facebook, että unohdamme sen uuden ystävän 30 sekunnissa, twiittaa eräs käyttäjä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Oikeasti Facebook-viesti "sinä ja ____ olette nyt yhteyksissä messengerissä" on ärsyttävämpi kuin ”k” vastauksen saaminen, toinen kommentoi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vihaan noita "olette nyt yhteyksissä Facebook Messengerissä" -ilmoituksia. Innostut, kun ajattelet jotakuta mennessäsi yksityisviesteihisi, mutta sitten se on vain sairas vitsi, kolmas twiittaa.

Jatkossa voit itse vaikuttaa ilmoituksiin

Techcrunch kuitenkin kertoo monille Facebookin käyttäjille ilouutisen: suosittu sosiaalisen median palvelu aikoo alkaa porrastetusti lopettamaan Messengerin olette yhteyksissä -ilmoituksia.

Facebookin edustajan antaman lausunnon mukaan monet ihmiset ovat arvostaneet ilmoituksia, ja yhtiö pyrkiikin tekemään niitä koneoppimisen kautta hyödyllisempiä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ajan kuluessa ne, jotka eivät näistä ilmoituksista nauti, alkavat saada niitä vähemmän.

Techcrunchin mukaan koneoppimista opettaakseen käyttäjien ei kannata klikata "Olette nyt yhteyksissä Messengerissä" -ilmoituksia, jos haluaa niiden vähenevän.

Lähteet: TechcrunchBuzzfeed, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja