Armi Kuusela saapuu vihdoin kotiin – 80-vuotispäivät Suomessa

Legendaarinen missikaunotar Armi Kuusela (nykyään Kuusela-Williams) saapuu vihdoin kotikonnuilleen vierailulle.

Universumin kauneimmaksi vuonna 1952 valittu Armi Kuusela on saapumassa Suomeen. Myös vuoden 1952 Suomen Neitona muistettava Kuusela muutti kansainvälisen menestyksen myötä Amerikkaan.

Matalaa profiilia julkisuuden suhteen pitävää Kuuselaa ei ole nähty Suomessa pitkään aikaan. Nykyään Kuusela-Williams nimellä tunnettava Armi on naimisissa diplomaatin Albert Williamsin kanssa.

Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta kertoo Kuusela-Williamsin saapuvan vierailulle kotipaikkakunnalleen Muhokselle elokuun 23. päivä. Kaikkien aikojen suomalainen missikaunotar oli itse ottanut sähköpostitse vierailutoiveellaan yhteyttä Syvävirtaan.

– Tietääkseni Armi ei ole useaan vuosikymmeneen vieraillut Muhoksella, joten tämä on erittäin positiivinen uutinen.  Hän saapuu Muhokselle noin kymmenen hengen seurueen kera. Siihen kuuluu hänen perhettään, puoliso, lapsia, lasten puolisoita.

Syvävirta kertoo Kuusela-Williamsin saapuvan Suomeen jo ennen Muhoksen-vierailua. Armi nimittäin täyttää 80 vuotta 20. elokuuta, vain muutama päivä ennen vierailua.

– Uskon hänen viettävän Suomessa syntymäpäiviään ihan vain omassa lähipiirissään.

Kuusela-Williams on Amerikassa elänyt jo pitkään hiljaiseloa, eikä hän ole juuri antanut haastatteluja edes Suomen suuntaan. Armin toiveesta hänen yksityisyyttään tullaan kunnioittamaan myös hänen vieraillessa Muhoksella.

– Olemme tässä luonnostelleet Armin vierailun ohjelmaa hänen toiveidensa mukaan. Hän tulee kiertämään kirkonkylällä tutustumassa uuteen Muhokseen ja kiertämässä tuttuja paikkoja. En kuitenkaan halua kertoa ohjelmasta sen enempää, jotta hänen seurueensa pääsee tutustumaan paikkoihin rauhassa. Armi on toivonut yksityisyyttä.

Kuusela-Williams on erityisesti toivonut, ettei hänen vierailunsa aikana järjestetä lehdistötilaisuutta. Armi aikoo kuitenkin tavata vierailunsa aikana kuntalaisia ja kouluaikaisia ystäviään. Julkinen tilaisuus järjestetään Muhoksella iltapäivällä.

– Hänen toiveensa mukaan yleistä näkyvyyttä on rajoitettu, mutta tuossa noin puolentoista tunnin tilaisuudessa kuka vain voi päästä häntä tervehtimään ja esittämään kysymyksiä. 

Armi Kuusela-Williamsin Suomeen saapumisesta uutisoi ensimmäisenä perjantain Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat