Mainos

Armeijan rakennuksia remontoidaan miljoonilla - Varusmiesliitto: Sisäilmaongelmat eivät laantuneet

Armeijan rakennuksia remontoidaan miljoonilla euroilla vuosittain. Tänä vuonna esimerkiksi kasarmeista remonttilistalla ovat Parola, Säkylä, ja Pansio.

Armeijan rakennusten omistajan Senaatti-kiinteistöjen mukaan viime vuonna Puolustusvoimien kiinteistöjä korjattiin noin 100 miljoonalla eurolla.

Armeijan rakennuskanta on keskimäärin 1960-70-luvuilta, vanhimmat 1900-luvun alusta, kerrotaan Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta.

– Teemme suunnittelua viiden-kymmenen vuoden jaksoissa, ja korjauksien suunnitteluprosessi vie aikaa, sanoo suunnittelija Heikki Savolainen.

– Tarve tulee silloin, kun rakennus tulee elinkaarensa aikana tiettyyn vaiheeseen, jolloin sille pitää tehdä toimenpiteitä.

Varusmiesliitto kaipaa nopeampaa reagoimista 

Varusmiesliitossa tiedetään, että kasarmeja on korjattu. Liiton mukaan esimerkiksi sisäilmaongelmat eivät silti ole laantuneet. 

– Näkemyksemme mukaan lähes jokaisessa joukko-osastossa on ongelmakasarmeja edelleen, sanoo liiton puheenjohtaja Rami Laitila.

Laitilan mukaan ei ole tilastoja siitä, että ilmanvaihto-ongelmat olisivat lisääntyneet, mutta niistä on puhuttu enemmän.

– Ihmetyttää vain, että näihin ongelmiin reagointi on paikoitellen hidasta. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.