Mainos

Arkkipiispa turvapaikanhakijoihin kohdistuneista iskuista: "Olen pettynyt ja surullinen"

Arkkipiispa Kari Mäkinen kertoo olevansa pettynyt ja surullinen viime aikaisten turvapaikanhakijoihin ja heitä auttaneisiin kohdistuneiden aggressioiden vuoksi.

Arkkipiispa otti kantaa Facebookissa Suomessa vellovaan turvapaikanhakijakeskusteluun. Viime päivinä niin SPR:n työntekijät kuin turvapaikanhakijat ovat kokeneet jopa aggressiivista käyttäytymistä. Muun muassa Lahdessa ammuttiin ilotulitteilla ja heiteltiin kivillä turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia. Kouvolassa kuluneella viikolla vastaanottokeskusta päin heitettiin polttopullolla.

– Nyt ei ole aika sulkea ovia ja sydämiä vaan antaa apua sitä tarvitsevalle, arkkipiispa kirjoittaa Facebookissa.

Arkkipiispa on parhaillaan Armeniassa ekumeenisessa juhlassa. Hän kertoo, että on jutellut Lähi-idässä sijaitsevien kirkkojen edustajien kanssa tilanteesta. Samassa päivityksessä arkkipiispa haluaa antaa rohkaisunsa turvapaikanhakijoille ja vapaaehtoistyötä turvapaikanhakijoiden keskuudessa tekeville.

–  Ajattelen kaikkia väkivaltaa pakenevia ihmisiä. Samalla ajattelen niitä, jotka vastaanottokeskuksissa, viranomaistoiminnassa, seurakunnissa ja vapaaehtoistyössä tekevät työtä turvaa hakevien vastaanottamiseksi ja tukemiseksi. Heidän kuormaansa uhkaavat reaktiot lisäävät, kirjoittaa Mäkinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.