Arkkipiispa Luoma puolustaa kirkon puuttumista köyhyyteen – pitää hallituksen maahanmuuttotavoitteita huolestuttavina

Arkkipiispa Luoma Uutisextrassa:"Epäkohdat pitää tunnistaa ja tunnustaa ja synti sanoa synniksi" 1:03
Katso myös: Arkkipiispa Luoma MTV:n Uutisextrassa: "Epäkohdat pitää tunnistaa ja tunnustaa ja synti sanoa synniksi".

Arkkipiispa arvostelee kirjoituksessaan hallituksen tavoitteita.

Arkkipiispa Tapio Luoman mukaan oikeudesta ja mahdollisuudesta työn tekemiseen on tullut hallitusohjelman mukaan yhteiskunnan keskeisimpiä hyveitä. Hänen mukaansa työn ja osallisuuden suhde näkyy huolestuttavalla tavalla hallitusohjelman maahanmuuttotavoitteissa.

Arkkipiispan näkemyksen mukaan maahanmuuttajien oikeutta työntekoon ja tätä kautta yhteiskunnalliseen osallisuuteen pyritään hallitusohjelmassa rajaamaan merkittävästi. Hän kommentoi asiaa tänään julkaistussa kirjoituksessaan.

Kirkko ei voi olla puhumatta köyhyydestä

Luoma ottaa kirjoituksessa myös kantaa Haagan ja Turun seurakuntien kannanotoista nousseeseen keskusteluun. Helsingin Haagan seurakunta kutsui Orpon hallituksen leikkauspolitiikkaa "jumalattomaksi", mikä sai aikaan vastareaktion hallituksen piiristä.

Luoman mukaan kirkko ei voi olla puhumatta köyhyydestä ja osattomuudesta.

– Yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen on osa kirkkomme hengellistä elämää. Kirkkokäsikirjan yhteisessä esirukouksessa pyydetään Jumalalta:

”Anna päättäjille vastuuntuntoa, niin että he edistävät oikeudenmukaisuutta. Ohjaa heitä toimimaan erityisesti niiden parhaaksi, jotka ovat heikoimmassa asemassa.”

Lue myös:

    Uusimmat