Arkiston aarre: Kun Räikkösen F1-paikka ei ollut vielä varma – näin 21-vuotias Kimi kommentoi tulevaisuuttaan MTV3:lle

Ennen kuin Kimi Räikkösestä tuli yksi maailman tunnetuimmista urheilijoista ja Formula 1 -sarjan supertähti, hän oli vain nuori poika, jolla oli edessään loistava tulevaisuus. Formula Renault -sarjassa kilpaillut Räikkönen vieraili Huomenta Suomessa ennen kuin Sauberin F1-tallista näytettiin hänelle vihreää valoa.

Videolla Kimi Räikkösen haastattelu Huomenta Suomessa 20. lokakuuta vuonna 2000.

Räikkönen istui juontaja Liisa Riekin vieraana nuoren kartingkuljettajan Santtu Vuoksenturjan kanssa. Vasta 20-vuotias Räikkönen oli testannut Sauberin F1-autoa ensimmäisen kerran syyskuussa 2000. Neuvottelut olivat käynnissä, eikä paikka kuninkuusluokassa ollut vielä varma.

– Sinne (Sauberille) olisi testikuljettajan paikkaa ja sitten olisi Formula 3 Englanti varmaan se varteenotettavin vaihtoehto, Räikkönen listasi mahdollisuuksiaan F1-sarjan ulkopuolelta.

– Jos sinne pääsee, niin alkukausi voi mennä totutellessa. Kaikki radathan ovat suunnilleen uusia. Mutta eiköhän se siitä, aika äkkiä ne oppii ja tottuu siihen touhuun.

Totutteluun ei mennyt pitkään. Räikkönen nousi lopputuloksissa pisteille heti ensimmäisessä kilpailussaan Australiassa. Heti tulokaskautensa jälkeen Räikkönen siirtyi McLarenille korvaamaan Mika Häkkistä ja muutama vuosi myöhemmin, kaudella 2007, hän juhli maailmanmestaruutta Ferrarin väreissä.

Räikkönen palaa ensi kaudella Sauberin rattiin. Hänen uusi sopimuksensa on kaksivuotinen.

Lue myös:

    Uusimmat