Arja Koriseva tyrmäävän kauniina Roosa nauha -illassa: "Minusta on tullut terveellä tavalla itsekkäämpi"

Arja Koriseva tiedotti vajaa vuosi sitten vetäytyvänsä esiintymislavoilta rintasyövän vuoksi. Tänään hän esiintyi Roosa nauha -illassa hyväntekeväisyyskonsertissa Syöpäsäätiön tutkimustyön hyväksi. 

Vuonna 1989 tangokuningattareksi kruunattu Arja Koriseva,  sai tietää viime syksyllä kesken kiertueensa rinnastaan löytyneen pahanlaatuisen kasvaimen. Nyt hän voi jo paljon paremmin ja palasi esiintymislavoille jo viime juhannuksena. 

– Lääkäri sanoi, että lavoille saa mennä kun puissa on lehdet, iloinen Arja Koriseva kertoo hyväntuulisena.

– Olen iloinen, että olen tässä ja pääsen esiintymään. Tässä illassa vielä pääsee tekemään hyvää sellaisen asian puolesta, mistä on itse saanut konkreettisesti apua. Minulla on aivan valtavan suuri kiitollisuus ja lämpö tämän puolesta.

Arja Koriseva kertoo saaneensa paljon tukea niin faneiltaan kuin läheisiltäänkin syöpätaistelussaan.  

– Ihmiset ovat kovasti myötäeläneet tätä kaikkea, ovat tulleet rutistamaan ja olleet läsnä. Olen kokenut, että minun kanssani on kuljettu tätä matkaa yhdessä. Yleisöstä on tullut paljon samanlaisia tarinoita ja se on vahvistanut sitä miten yleinen syöpä todella on. Se koskettaa niin monia.

Koriseva toivoo, ettei kukaan syöpään sairastuva joutuisi taistelemaan yksin. 

– Perheeltä olen saanut kaiken mahdollisen tuen. Sitä toivoisi, ettei kenenkään tarvisi sairastaa yksin. Se tuki on vain niin tärkeää.

Syöpätaistelu on myös avannut Korisevan silmät siihen, ettei hän enää lähde mukaan työtehtäviin, joita hän ei hän ei koe mieluisiksi. 

– Minusta on tullut hieman valikoivampi. Mietin sitä kautta, että mitä haluan oikeasti tehdä. Tämä pysäytti siihen ajatukseen, että oikeasti mitä tahansa voi tapahtua. Olisin voinut olla vaikka autokolarissa. Olen ajanut 1,5 miljoonaa kilometriä eläessäni autoakin. Minun kohdallani se oli tämä pysäytys, joka avasi silmät.

Koriseva sanoo löytäneensä myös uudenlaisen elämänasenteen. Hän nauttii jokaisesta päivästä. 

– Nyt ei ole kiirettä. Nautin jokaisesta hetkestä ja riemuitsen joka aamusta. Haluan rakentaa elämää sellaiseksi, että olisi ilon hetkiä ja sellaisia asioita, joista nauttii. Minusta on tullut sillä tavalla terveellisesti itsekkäämpi – ei tarvitse aina olla se antava osapuoli, vaan joskus voi kiitollisuudella vain ottaa vastaan.

 

Koriseva on myös oppiunut viihtymään lyhyemmässä hiustyylissään. Hän sanoo, että ennen aina pitkätukkaisena naisena aluksi hiusten menettäminen oli todellinen järkytys ja itseään oli vaikea tunnistaa peilistä. 

– Meikkaaja sanoi tuolla takahuoneessa, että tukkaa ei saa leikata. Minulla on aina ollut pitkät hiukset. Ei olisi ollut rohkeutta leikata sitä lyhyeksi. Alkuun se oli kamala shokki, enkä tunnistanut itseäni. Nyt siihen on alkanut tottua ja onhan tämä aivan äärimmäisen helppo. Toisaalta olisi hauska nyt katsoa ne vaiheet läpi, miltä näyttäisi mikäkin hiuspituus. 

Keräystekstiviestinumerot ovat voimassa marraskuun loppuun, eli lahjoittaa voi vielä pitkään.

Voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi 15 eurolla kuukaudessa lähettämällä tekstiviestin RYHDYN numeroon 16499 tai soittamalla numeroon 0600 9 3344.

Lahjoita 15 euroa lähettämällä tekstiviestin TUEN15 numeroon 164 99 tai lahjoita 5 euroa lähettämällä tekstiviesti TUEN5 numeroon 164 99.

Lue myös:

    Uusimmat