Kaksi syöpää selättänyt Elina Kanerva otti voimaannuttavan tatuoinnin: "Olin aika syvissä vesissä"

6:32
Elina Kanerva esittelee vaatekaappinsa luksuslaukkuja - Ilkka Kanerva ei ymmärrä vaimonsa intohimoa

Elina Kanerva on ottanut uusia tatuointeja, jotka muistuttavat häntä siitä matkasta, minkä hän on kulkenut sairastuttuaan syöpään kuusi vuotta sitten.  

Elina Kanerva sairastui vuonna 2015 kohtusyöpään. Muutama vuosi sen jälkeen hänellä todettiin myös tyvisolusyöpä. Kohtusyöpä parantui leikkauksen myötä ja tyvisolusyöpä on myös parantunut. Kanerva käy silti vuosittain koko loppuelämänsä ajan syöpäkontrollissa, jossa seurataan hänen terveydentilaansa.

– Kun ensimmäinen syöpädiagnoosi tuli, olin aika syvissä vesissä. Silloin se pelästytti niin paljon, kaikki oli mustaa. Kun se saatiin leikkauksella pois, oli vähän helpompi päästä eteenpäin sen asian kanssa.

Syövän mahdollinen uusiutuminen on Kanervalle raju todellisuus, jonka kanssa hän joutuu elämään.

– Kyllä se vaati aika paljon työtä, että sitä ei pelkäisi joka hetki. Aina miettii, että toivottavasti minulla ei olisi mitään. Pelko siitä jäi, mutta uskon siihen, että asiat järjestyvät.

"Kaikki ei ole itsestäänselvyyttä ja voi tapahtua mitä vain"

Raamattu ja usko on ollut Kanervalle iso osa elämää. Usko vahvistui entisestään vaikeina aikoina.

– Minulla on vahva usko ja se on auttanut eteenpäin. On ollut aina, mutta kun tulee jotain isoja vastoinkäymisiä, se vahvistuu ja sille tulee erilainen merkitys.

Kanervalle Raamatun lauseet ovat niin merkittäviä, että hän on tatuoinut sen jakeita käsivarsiinsa.

– Tämä on hepreaa ja Raamatun lause: Minä olen rakkaani ja rakkaani on minun. Siihen kiteytyy minulle läheiset ihmiset ja miten tärkeitä he ovat.

Hiljattain tatuoinnit ovat lisääntyneet Kanervan käsivarsissa. Hän otti yhteistatuoinnin kolme vuotta vanhemman veljensä kanssa.

– Niihin jää tosi koukkuun. Se on nykyään niin helppoa.

"Pelot eivät ole saaneet valtaa"

Kaikista uusimman tatuoinnin Kanerva otti hetki sitten. Let your faith be bigger than your fear -jae on myös Raamatusta.  

– Ajattelin, että se on myös herättelevä teksti ja sillä on merkitys, että usko on isompi kuin pelot. Minullakin on kuitenkin ollut vaikeita hetkiä elämässä. Ne pelot eivät ole saaneet valtaa.

Keväinen auringonpaiste saa Kanervan kuitenkin mietteliääksi.

– Kun aurinko paistaa, alkaa heti miettiä, että pitää laittaa suojakerroksia. Olen aiemmin nuorena ollut tosi kova auringonottaja. Piti aina päästä ottamaan aurinkoa ja olla ihan ruskea. Kun sain tietää syövästä,  ajattelin, että en ole yllättynyt, kun katsoo sitä minun auringonottohistoriaani.

Videolla Kanerva kertoo tyylistään ja esittelee vaatekaappinsa parhaimpia paloja!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja