Arhinmäki Lotto-päätöksestä: MTV3:lle ei ikuista nautintaoikeutta

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) pitää Lotto-päätöksessä valitettavana sitä, että pitkäaikaisesta perinteisestä kanavasta ja lähetysajasta joudutaan luopumaan. Arhinmäelle kuuluvat Veikkauksen omistajaohjausasiat.

– Varmasti lainsäätäjien tarkoituksena ei Yle-lakia tehdessä ollut se, että jouduttaisiin tällainen kansantraditio siirtämään toiselle kanavalle.

– Tulkinta on tietysti se, että Ylellä olisi jouduttu typistämään ohjelma niin marginaaliseksi, että se ei olisi enää palvellut edunsaajia ja lottokansaa, sanoo Arhinmäki.

Arhinmäen mukaan arvonnat kilpailutetaan kolmen vuoden välein.

– Ei MTV3 nyt saanut ikuista nautintaoikeutta Lotosta, sanoo Arhinmäki.

Veikkaus: Ylenkin kanssa lyhyitä sopimuksia

Veikkauksen mukaan tavoitteena on kuitenkin pitkäaikainen ja vakaa yhteistyö MTV:n kanssa. Veikkauksen toimitusjohtajan Juha Koposen mukaan myös Ylen kanssa sopimukset tehtiin tyypillisesti pariksi kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Koponen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa, että kunhan asiat sujuvat, tilannetta ei ole tarkoitus laittaa täysin auki muutaman vuoden jälkeen.

Arhinmäki sanoo pitävänsä mahdollisena, että Lotto vielä palaisi Ylelle.

– Nyt kun on tehty kolmen vuoden sopimus, ja mikäli lakia tarkennetaan tältä osin, on lotto mahdollista palauttaa vanhalle paikalleen ehkä tulevaisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat