Mainos

Apulaispoliisipäällikkö uhkaili ja nimitteli alaisiaan – tuomittiin sakkoihin

Itä-Uudenmaan poliisin apulaispoliisipäällikkö Reijo Tapio Lakanen on tuomittu käräjillä sakkoihin. Juttu koski alaisten huonoa kohtelua.

MTV Uutiset kertoi syytteestä viime kuussa.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Lakasen työturvallisuusrikoksesta, kahdesta vamman tuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vähätteli, uhkaili, nimitteli

Työyhteisön kiista liittyi muun muassa määräaikaiseen osastosihteerin nimittämiseen ilman, että paikkaa olisi laitettu yleiseen hakuun. Käräjäoikeuden mukaan Lakanen vähätteli, uhkaili ja nimitteli alaisiaan sekä kutsui heidät yksitellen moittimispuhutteluun.

Rikosten uhrit ovat naisia, jotka ovat työskennelleet poliisilaitoksen palveluksessa. Alaisten mukaan apulaispoliisipäällikkö oli sanonut lapsellisten pikkutyttöjen hyppineen apulaispoliisipäällikön silmille. 

Oikeuden mukaan kertomukset käytetyistä nimityksistä jäivät ristiriitaisiksi. Muun muassa työsuojeluvaltuutetun laatima yksityiskohtainen muistio tuki sen mukaan kuitenkin työntekijöiden kertomusta Lakasen vihaisesta, tärisevästä ja uhkaavasta olemuksesta sekä työntekijöitä vähättelevästä kielenkäytöstä. 

Lakanen sai 50 päiväsakkoa, joista tulee maksettavaa hänen tuloillaan 3 450 euroa.

Jatkoa työssä arvioidaan

Itä-Uudenmaan poliisipäällikön Kari Rantalan mukaan tuomio käydään läpi oikeusyksikön kanssa.

Rantala sanoo, että arvio jatkosta pyritään tekemään mahdollisimman pikaisesti. Jos tuomiosta valitetaan, lopullinen ratkaisu jatkosta siirtyy myöhemmäksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.