"Juokse, saatanan apina" – simputus ja rasistinen nimittely toivat tuomion Ilmasotakoulun alikersantille

Ilmasotakoulun alikersantti tuomittiin useista rikoksista Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Syytteiden mukaan alikersantti oli simputtanut alaisiaan.

Miestä syytettiin kahdesta esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä yhdestä palvelusrikoksesta. Rikosnimikkeet liittyivät tilanteisiin viime vuoden syksyllä. Mies oli käyttäytynyt sopimattomasti varuskunnassa.

Syytteiden mukaan mies oli muun muassa kutsunut alaistaan "neekeriksi" ja "apinaksi", mustamaalannut tätä muille varusmiehille sekä yrittänyt siisteystarkastuksessa "väkisin" löytää likaa tämän sängyn alta.

Lisäksi miehen syytettiin vaatineen toista varusmiestä juoksemaan, vaikka hän oli tiennyt tämän jalkojen olevan niin kipeät, ettei tämä voisi juosta. Alikersantin syytettiin tehostaneen vaatimustaan muun muassa huudoin "juokse, saatanan apina" sekä "sinulla on jalat perseessä kiinni, nyt juokse".

Lisäksi alikersantti oli syyttäjän mukaan huutanut vahvuuslaskennan aikana "turpa kiinni nainen" sekä kommentoinut kolmannen alaisensa ulkonäköä ja vartaloa halventavasti.

Mies tuomittiin rikoksista yhteiseen 60 päiväsakon sakkorangaistukseen, josta jää miehen tuloilla maksettavaa 1260 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja