Applen uusi pikku-iPhone ei kalpene lippulaivalle – ja maksaa selvästi vähemmän

Apple on esitellyt odotetusti iPhone SE:n, joka täyttää pienempää iPhonea toivovien odotukset. Applen mukaan pienempinäyttöisille malleille on paljon kysyntää maailmalla.

Apple ei ole pihistellyt uutuuden kehitystyössä, sillä siihen on otettu monia tämän hetken 6S-lippulaivamallista tuttuja ominaisuuksia.

Yhtiön mukaan SE on maailman tehokkain 4-tuumaisella näytöllä varustettu älypuhelin. Väitettä on helppo uskoa, sillä puhelin käyttää samaa prosessoria kuin selvästi kalliimpi 6S.

Ulkoisesti iPhone SE muistuttaa läheisesti vanhempia iPhone-malleja. Tämä saattaa miellyttää monia käyttäjiä, jotka pitivät enemmän takavuosien mallien muotokielestä.

SE tukee Siri-puheentunnistusta ja siinä on sama 12 megapikselin iSight-kamera kuin iPhone 6S:ssä. Tämä tarkoittaa sitä, että kameralla voi kuvata 4K-videokuvaa.

Parannuksia vanhaan 5S-malliin on melkoisesti, jos sitä voi edes käyttää vertailukohteena. Puhelin on kaikessa nopeampi ja tehokkaampi, mukaan lukien verkkoyhteyksissä. Siinä on parempi akun kesto ja tuki Apple Pay -mobiilimaksuille.

IPhone SE tulee myyntiin 16 ja 64 gigatavun tallennusvaihtoehdoilla. Värivaihtoehtona on 6S-mallin lanseerauksen yhteydessä esitelty ruusukulta ja sen lisäksi kulta, hopea ja musta. Suomeen laite tulee toukokuun loppuun mennessä. Uutuuden eurohintaa ei ole vielä paljastettu. Rapakon takana puhelin tulee myyntiin 399 dollarin eli noin 350 euron hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat