Applen neuvottelut BMW:n ja Daimlerin kanssa kaatuivat kiistaan

Kiista käyttäjien yksityisyydestä ja tietojen säilyttämisestä oli syynä siihen, että Applen neuvottelut autovalmistajien BMW:n ja Daimlerin kanssa kariutuivat, uutisoi saksalaislehti Handeslblatt.

Apple neuvotteli yhteisistä autoprojekteista suurten saksalaisvalmistajien kanssa, mutta älykkäiden, itseajavien autojen käyttäjätiedot muodostuivat huhun mukaan kynnyskysymykseksi. Apple olisi halunnut tiedot omaan iCloud-järjestelmäänsä, kun taas autovalmistajat olisivat halunneet tallentaa tiedot omiin järjestelmiinsä.

Handelsblattin artikkelista kertonut AppleInsider muistuttaa, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun juuri käyttäjätiedot ovat kiistan aiheena Applella. Vastaavia vääntöjä yhtiö on käynyt niin operaattoreiden kuin esimerkiksi Googlen kaltaisten yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Kiista Googlen kanssa johti Applen kehittämään oman karttapalvelunsa, kun yhtiö ei halunnut jakaa käyttäjiensä tietoja Googlen kanssa.

Käyttäjätiedot ja yksityisyys ovat viime aikoina nousseet tapetille useaan otteeseen ja muodostuneet Applelle yhdeksi myyntivalteista, sillä yhtiö ei myy käyttäjiensä tietoja mainoskäyttöön, toisin kuin esimerkiksi Google ja Facebook, jotka ovat käytännössä kokonaan mainosrahotteisia.

Apple on tiettävästi edelleen pohjaamassa autonsa saksalaiseen osaamiseen. Yhtiöllä kerrotaan olevan oma kehityslaboratorionsa Berliinissä, ja neuvotteluiden kariuduttua BMW:n ja Daimlerin kanssa on potentiaaliseksi yhteistyökumppaniksi mainittu itävaltalainen Magna, joka on valmistanut muun muassa Minejä BMW:lle.

Lue myös:

    Uusimmat