Apple julkaisi iOS 12.1.4:n iPhonelle ja iPadille – sisältää korjauksen FaceTime-salakuunteluongelmaan

Apple on julkaissut iOS 12.1.4 -käyttöjärjestelmäpäivityksen tuetuille iPhoneille, iPadeille ja iPod toucheille.

Uusi päivitys sisältää korjauksen paljon huomiota keränneeseen FaceTime-salakuuntelubugiin, joka mahdollisti iPhone- ja Mac-käyttäjien salakuuntelun ja tietyin edellytyksin myös salakatselun sinä aikana, kun nämä eivät vastanneet saapuvaan FaceTime-puheluun tai hylänneet sitä.

Apple ratkaisi ongelman aluksi viime viikon tiistaina poistamalla ryhmä-FaceTime-puhelut kokonaan käytöstä palvelinpuolen muutoksena. FaceTime-ryhmäpuhelujen käyttöönoton jälleen mahdollistavan päivityksen piti myös aluksi tulla jo viime viikolla kunnes Apple kertoi sen viivästymisestä tälle viikolle.

Applen mukaan nyt julkaistu iOS 12.1.4 ”sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille”. Julki tulleiden tietojen mukaan mukana on korjaus kahteen jo hyökkääjien hyödyntämään haavoittuvuuteen.

Applea on kritisoitu hitaasta reagoinnista sille ilmoitettuun FaceTime-bugiin. Virheen löysi 14-vuotias poika, jonka perheen asioinnista Applen kanssa syntyi pienoinen farssi.

”Haluamme vakuuttaa kaikille asiakkaillemme, että niin pian kuin kehitystiimimme sai tietää yksityiskohdat bugin toistamiseen tarvittavista yksityiskohdista, he nopeasti poistivat ryhmä-FaceTimen käytöstä ja aloittivat työstämään korjausta. Olemme sitoutuneita parantamaan prosessia, jolla vastaanotamme ja käsittelemme näitä raportteja saadaksemme välitettyä ne oikeille ihmisille mahdollisimman nopeasti. Otamme tuotteidemme turvallisuuden erittäin vakavasti ja olemme sitoutuneita jatkamaan lunastamaan Applen asiakkaiden meille osoittamaa luottamusta.”

Apple on myös haastettu jo ainakin kertaalleen oikeuteen bugista, minkä lisäksi ainakin New Yorkin osavaltion syyttäjänlaitos tutkii tapahtunutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja