Apocalyptica jää tauolle

Suosikkiyhtye Apocalyptica pitää lyhyen breikin musiikkimaailmasta.

Maailmalla huikeaa suosiota nauttiva Apocalyptica siirtyy tauolle. Bändi vetäytyy esiintymislavoilta syksyllä, kun parivuotinen maailmankiertue saa päätöksensä. Yhtyeen solisti Eicca Toppinen kertoo asian taustoista MTV3.fille.

– Olemme niin intensiivisesti tehneet 16 vuotta putkeen. Nyt voi tehdä jotain muuta – tai olla tekemättä mitään, yhtyeen solisti Eicca Toppinen kertoo MTV3.fille.

Toppinen kertoo, että bändi on kaavaillut tauosta kalenterivuoden mittaista. Bändi nähdään vielä ennen syyskuun puoliväliä Suomessa, Aasiassa ja Australiassa. Viimeinen esiintyminen koittaa Kiinan Pekingissä.

– Hyvät fiilikset on. Bändi on mielettömässä iskussa, ehkä paremmassa kuin koskaan. Bändin uuvahtamisesta ei ole kysymyskään, Toppinen kertoo.

Toppisen mukaan Apocalypticalla on mahdollisia musiikkiprojekteja todella runsaasti. Hän toivookin, että tauon aikana hahmottuisi, missä järjestyksessä niitä työstettäisiin. Toppinen kertoo, että bändi on keskustellut asiasta jo kauan aikaa sitten.

– Tämä antaa nykytilanteeseen etäisyyttä. On niin paljon ideoita, joten tämä varmaan auttaa, missä järjestyksessä niitä tehdään, hän sanoo.

Apocalyptican ohella Toppinen soittaa Cherry and the Vipers -nimisessä yhtyeessä rumpuja, ja hänet nähdään yhtyeen kokoonpanossa tauon aikana. Miehen muut suunnitelmat liittyvät veneilyyn, juoksemiseen, puutarhanhoitoon ja perhe-elämään.

– Lapset ovat nyt teini-ikäisiä, joten on kivaa olla kotona, hän pohtii.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat