Apocalyptican Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso kertovat erikoisesta levytystekniikastaan: "Kun neljä miestä alasti studiohuoneessa soittaa"

Apocalyptica on musisoinut jo yli 30 vuotta – näin kaikki sai alkunsa 6:47
Apocalyptica on musisoinut jo yli 30 vuotta – Eicca Toppinen ja Perttu Kivilahti kertovat, kuinka kaikki sai alkunsa

Apocalyptican Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso ovat toisinaan soittaneet alasti levyttäessään saadakseen lopputulokseen kuuluviin tietynlaisen emootion.

Sunnuntaina 2. kesäkuuta Huomenta Suomessa  vierailivat Apocalyptican  Eicca Toppinen  sekä Perttu Kivilaakso kertaamassa bändin jo 30 vuotta kestänytttä uraa. 

Keskustelussa käännettiin katse myös takavuosiin ja vuoden 2010 haastatteluun, jossa Toppinen kertoi tuolloin tuoreen kappaleen Beautiful nauhoituksesta, joka oli tapahtunut alasti. 

Toppinen kertoi tuolloin taustatarinan sille, miksi joukko oli riisuutunut alasti nauhoituksissa ja että tämän vaikutus kuului myös lopputuloksessa. 

– Siitä tuli heti paljon parempi. Se on ehkä vähän suomalainen juttu, tämä alastomuus, mutta kyllä siitä tietty fiilis tulee, Toppinen nauroi tuolloin. 

Katsottuaan nostalgiapätkän vanhasta haastattelusta Huomenta Suomen sohvilla Toppinen ja Kivilaakso kertoivat olevansa yhä sitä mieltä, että alasti soittaminen tuo levytykseen aivan omanlaisensa sävyn. 

– Tottakai! Kun levytetään jotain, niin siinä pyritään tallentamaan jonkinlainen esitys, jossa on emootio. Ja tottakai, kun neljä miestä alasti studiohuoneessa soittaa tuollaista kaunista kappaletta, niin tuleehan siinä emootio, Toppinen totesi. 

Kivilaakso muistutti, että kyseessä ei ollut myöskään ainutlaatuinen kerta, kun Apocalyptican jäsenet ovat riisuutuneet alasti levytystä tehdessään. 

– Tälle viimeiselle levyllekin mä soitin pari pahaa sooloa alasti, koska tuottajan kanssa todettiin, että se on ainoa keino saada siihen sitä oikeaa kiimaa, Kivilahti kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat