Metallican James Hetfield lounasti Eicca Toppisen kanssa – sitten laulajalegenda ilmaisi yllättävän ideansa: "Hän suorastaan halusi"

Apocalyptican uudella kappaleella mukana Metallican James Hetfield 8:05
Apocalyptican uudella kappaleella mukana Metallican James Hetfield – Eicca Toppinen ja Perttu Kivilaakso kertovat, kuinka yhteistyö syntyi

Apocalyptica julkaisee kesäkuussa uuden albumin Plays Metallica, Vol. 2, joka nimensä mukaisesti pitää sisällään liudan uusia Metallica-covereita. Levyllä kuullaan myös Metallican laulajaa James Hetfieldia sekä basisti Robert Trujilloa.

Sunnuntaina 2. kesäkuuta Huomenta Suomessa  vierailivat Apocalyptican  Eicca Toppinen  sekä Perttu Kivilaakso kertaamassa bändin jo 30 vuotta kestänytttä uraa sekä heidän tuoreinta edesottamustaan yhdessä trash metal -yhtye Metallican  kanssa. Kesäkuun alussa Apocalyptica julkaisee uuden Plays Metallica, Vol. 2 -albuminsa, joka nimensä mukaisesti pitää sisällään yhtyeen Metallica-covereita.

Apocalyptica julkaisi toukokuussa esimerkiksi version Metallican tunnetusta kappaleesta One, jolla kuullaan niin yhtyeen laulaja James Hetfield kuin basisti Robert Trujillo. Kivilaakso kertoi kappaleen valikoituneen Apocalyptican työstöön alkujaan sen takia, että yhtyeen jäsenet pitävät sitä poikkeuksellisen hienona, elokuvallisena kappaleena, ja halusivat itse tehdä siitä oman, mahtipontisen, soundtrackmaisen versionsa. 

– James Hetfieldin kertojaääni tuli mukaan nimenomaan tuosta syystä, että se tuntui, että se voisi olla kiehtovaa käsitellä sitä tarinaa ikään kuin kertojan mukana ollessa. Hetfield päätyi siihen vähän yllättäen oikeastaan mukaan, me lähestyttiin Metallicaa, kertoen kaikista meidän ideoista levyyn liittyen vähän näin, että "vähän olisi upeaa, jos tähän saisi vaikka Mads Mikkelsenin sitten puhumaan", Kivilaakso kertoi. 

Toppinen ja Hetfield olivat olleet keskenään lounaalla, jossa asia oli tullut puheeksi. 

– Hän oli vähän ihmeissään, että miksi ette pyytäisi vaikka häntä? Kivilaakso kertasi. 

– Hän suorastaan halusi. Metallica oli tosi myötävaikutteinen koko hommaan, Toppinen komppasi. 

Haastattelussa juontaja Antero Mertaranta  tiedusteli kaksikolta vastausta myös kysymykseen, joka monilla on ollut viime aikoina mielessä: Metallicalla on kaksi keikkaa Helsingin Olympiastadionilla samana viikonloppuna, kun Apocalypticalla on oma keikkansa Helsingin jäähallilla. Näin ollen moni on miettinyt, tullaanko Apocalyptican ja Metallican jäseniä näkemään kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kenties myös samaan aikaan samalla lavalla. 

– Sanotaanko näin, että ylipäätään ollaan opittu kaiken maailman yhteistöistä se, ettei mikään ole varmaa, ennen kuin asia on tapahtunut. Suoraan sanottuna me ei olla vielä Jamesia ajatuksella edes kauheasti vaivattu, koska me tiedetään, miten se heidän koneensa pyörii, he ovat kiertueella, jonka ovat aloittaneet juuri pari viikkoa sitten Münchenissa ison rundin, Toppinen vastasi. 

– Pöytä on niin sanotusti täynnä. Asiat on sellaisia, että ne tapahtuvat, jos ovat tapahtuakseen.

Toppinen päätti lopulta vastauksensa toteamalla yksinkertaisesti, että "katsotaan". 

Muokattu 4.6. kello 9:26: Metallican Suomen keikat ovat Olympiastadionilla.

Lue myös:

    Uusimmat