Antti Tuisku haastaa vanhan käsityksen menestymisestä – korostaa itsetuntemuksen merkitystä: "Näin 37-vuotiaana olen siinä pisteessä"

6:36
Antti Tuisku kirjoitti koronapandemian aikana Menesty!-kirjan.

Antti Tuiskun mukaan menestys tulee itsensä tuntemisesta.

Muusikko Antti Tuisku palasi hiljattain kolme vuotta kestäneeltä keikkatauolta, jonka oli tarkoitus huipentua Olympiastadionin konsertteihin loppukesästä. Tauolla ollessaan Tuisku ei kuitenkaan ole jäänyt toimeettomaksi, sillä hän kirjoitti ja julkaisi Menesty!-elämäntaito-oppaan.

– Jos koronaa ei olisi tullut, tätä kirjaa ei olisi varmasti syntynyt, Tuisku kertoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Kirja pohjautuu Tuiskun omaan kokemukseen menestyksen tavoittelemisesta.

– Ajatukseni oli, että menestys on Emma-pystejä, loppuunmyytyjä hallikiertueita ja sellaista. Aika nopeasti huomasin sen, se ei loppujen lopuksi omaa oloani täyttänyt henkisesti.

– Kaikesta huolimatta löysin itseni usein olotilasta, jossa koin onttoa, vähän matalapaineista ja alakuloista oloa, hän myöntää.

Menestyksen hinta on ollut Tuiskulle toisinaan kova. 

– Kun lähtee 19-vuotiaana Rovaniemeltä ja hyppää julkisuuteen ja ikään kuin alkaa etsimään itseään, opettelee kuulemaan omaa sisäistä ääntä kaiken sen keskellä, kun muilla on sinusta oma mielipide. 

Tuisku kuvailee omaa matkaansa on ollut erilaiseksi ja vaikeaksi. Menestys ei ole tullut ilmaiseksi, ja hän on joutunut työskentelemään itsensä kanssa paljon. 

– Näin 37-vuotiaana olen pisteessä, että itse ymmärrän mistä on kyse, kun puhutaan ihmisen itsetuntemuksesta. Olen urani aikana viljellyt paljon ajatusta, että olkaa omia itsejänne. Olen ymmärtänyt, että se lause on aika monesti pelkkää ilmaa.

Paljon olennaisempaa Tuiskun mielestä onkin uskaltaa kysyä itseltään: kuka minä olen? 

Näin ollen menestyminen itsessään ei ole Tuiskun mukaan välttämättä juuri sitä, mitä sanakirjamääritemä voisi termistä todeta.

– Minulle menestyminen on sitä, että tunnen itseni ja uskallan joka päivä kyseenalaistaa sitä kuka olen ja mihin olen menossa. Pystyn tunnistamaan omat arvoni ja elämään omien arvojeni arvoista elämää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja