Laajasalon murhasta luettiin syytteet kahdelle: Miestä lyötiin veitsellä yli 30 kertaa – uhri huusi apua ja pyysi tekijöitä lopettamaan

Laajasalon murhan uhria lyötiin veitsellä yli 30 kertaa - Rikospaikka vieraili surmatalolla 2021 1:14
Laajasalon murhan uhria lyötiin veitsellä yli 30 kertaa – Rikospaikka vieraili surmatalolla lokakuussa 2021.

Kahta miestä syytetään Helsingin Laajasalossa viime lokakuussa tapahtuneesta murhasta. Oikeudenkäynti alkoi tänä aamuna Helsingin käräjäoikeudessa.

Tapaus tuli viranomaisten tietoon, kun naapurit ilmoittivat metelistä sunnuntaiaamuna 3. lokakuuta noin kello 8.30.

Asunnosta oli heidän mukaansa kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Kun poliisi meni tarkastuskäynnille Rudolfintiellä sijaitsevaan asuntoon, löysi se paikalta noin 35-vuotiaan miehen kuolleena.

Syyttäjä: Murha tehtiin yhteistuumin

Syytteen mukaan kaksi miestä murhasi yhdessä ja yhteistuumin uhriksi joutuneen miehen.

Miehet olivat menneet uhrin asunnolle ja lyöneet häntä uhrin asunnosta ottamallaan keittiöveitsellä ja tuntemattomaksi jääneellä sahalaitaisella veitsellä yhteensä ainakin 32 kertaa eri puolille vartaloa. 

Väkivallan aikana uhri käski tekijöitä lopettamaan ja hän huusi paikalle apua. Uhri päätyi lyöntien seurauksena lattialle, mutta tekijät jatkoivat väkivaltaa lyömällä miestä veitsellä.

Uhri kuoli pian väkivallan seurauksena.

Epäiltyjä oli enemmänkin

Syyttäjän mukaan henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Rikos oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska tekijöitä oli kaksi, he olivat valmistautuneet väkivallantekoon, uhriin kohdistettiin väkivaltaa tämän kotona täysin yllätyksellisesti eikä tämä kyennyt puolustautumaan. Lisäksi tappamisessa osoitettiin sitkeää surmaamispyrkimystä.

Syyttäjä vaatii kummallekin syytetylle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Ensimmäinen syytetyistä otettiin kiinni lokakuun lopussa ja toinen marraskuun alussa.

Tapaukseen liittyen epäiltiin aiemmin yhteensä neljää ihmistä, kolmea miestä ja yhtä naista. Syytteeseen henkirikoksesta joutui kuitenkin vain kaksi miestä.

Syytetyistä ainakin toinen, 33-vuotias mies kiistää murhan käräjäoikeudelle toimittamassaan ennakkovastauksessa. Mies kiistää olleensa uhrin asunnolla tai kohdistaneensa minkäänlaista väkivaltaa häneen.

Miestä kuullaan oikeudenkäynnissä muun muassa hänen väleistään uhrin kanssa.

Haastehakemuksen mukaan syytetyllä 33-vuotiaalla miehellä oli ollut riitaa uhriksi joutuneen 35-vuotiaan miehen kanssa ennen tekoa. Syytetty 33-vuotias mies muutti pian teon jälkeen pois Laajasalosta.

Lue myös:

    Uusimmat