Antti Ruuskanen: Ei voi todeta Saksasta kuin Seppo Räty

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen kertoo sosiaalisessa mediassa olevansa tyytyväinen suorituksiinsa Berliinin EM-kisoissa.

Ruuskanen sijoittui miesten torstai-illan keihäskisassa lopulta kuudenneksi. Hänen paras heittonsa kantoi 81,70.

- Kuudes sija, vajaat 82 metriä. Ristiriitaiset tunteet. On ikävä luopua EM-kisojen hienosta mitaliputkesta, kun kaksi nuorten ja kaksi aikuisten arvokisamitalia. Tällä kertaa jäätiin kuudenneksi, Ruuskanen toteaa Facebook-sivuillaan julkaisemalla videolla.

Olkapäävamma pilasi Ruuskasen viime kauden. Hän kertoo videolla, että hän pystyi näyttämään epäilijöilleen, sillä paikat kestivät kisaamisen.

- Moni varmaan epäili, että tuleekohan Ruuskanen koskaan heittämään pitkälle. Ja kyllähän tässä tullaan, hän muotoilee.


Ruuskasen mukaan kisajärjestelyt sujuivat Berliinissä finaalin viimeisen kierroksen ”häslinkiä” lukuun ottamatta erinomaisesti. Ruuskasen mukaan hänen kohdallaan ei toteutunut keihäslegenda Seppo Rädyn vuoden 1993 Stuttgartin MM-kisojen karsiutumisen jälkeinen ”Saksa on paska maa” -lausahdus.

- Ei pysty mennä sanomaan samalla tavalla kuin Räty sanoi aikanaan Saksasta. Ei missään nimessä. Päinvastoin, oli hienot kisat, Ruuskanen kuvailee.

- Keihäs olisi vain saanut lentää pitemmälle. Jos mitali olisi ollut tuomisena, niin olisi ollut ihan kympin reissu, hän linjaa.

Videolla Ruuskanen katsoo jo tulevaan. Hän mainitsee muun muassa Tokion kesän 2020 olympialaiset sekä saman vuoden Pariisin EM-yleisurheilukisat.

- Kilpailut jatkuvat, Ruuskanen summasi.

Antti Ruuskanen: Mitaliputken katkeaminen harmittaa 3:23

Lue myös:

    Uusimmat