Mainos

Keihään valtava EM-mitaliputki poikki – Mertaranta: "Ruuskaselle äärimmäisen iso plussa"

7:20

Antti Ruuskasen kuudes sija keihäänheiton EM-finaalissa oli loistosaavutus, vaikka Suomi jäikin ensi kertaa ilman miesten EM-keihäsmitalia viimeisen 12 vuoden aikana, C Moren yleisurheiluselostaja Antero Mertaranta alleviivaa.

Pääkuvan videolla kohokohtia miesten keihäänheiton EM-finaalista.

EM-mitaliputki oli jatkunut vuodesta 2006 lähtien. Tero Pitkämäki otti hopeaa 2006, sama mies pronssia 2010, Ari Mannio pronssia 2012, Ruuskanen kultaa ja Pitkämäki pronssia 2014 ja Ruuskanen pronssia 2016. 

Nyt keihäänkärkenä oli Ruuskasen kuudes sija. Edellisen kerran Suomi oli jäänyt ilman miesten keihään EM-mitalia Münchenissä 16 vuotta sitten.

– Tässä se nähdään, millaista iloa keihäänheitto on tuonut suomalaiselle yleisurheilulle, Mertaranta toteaa.

Tuloksessa oli kuitenkin myös erittäin suuri positiivinen seikka. Lähes kahden vuoden kuntoutuksen läpi käynyt Ruuskanen, 34, kesti arvokisafinaalin rasitukset, ja on näin valmiimpi tulevien vuosien suurkisoihin.

– Ruuskaselle tulee kuudennesta sijasta äärimmäisen iso plussa. Ja perusteet ovat selkeät: äärimmäisen pitkä loukkaantuminen ja sen seurauksena tullut erittäin vähäinen kilpailukokemus EM-matkan alla. Tästä huolimatta mies pystyy heittämään kuudenneksi. Aidosti kannattaa ottaa lakki päästä, Mertaranta kommentoi. 

– Ruuskanen osaa käsitellä kilpailemista ja siihen liittyviä henkisiä asioita. Hän on realisti. Hän tietää tasan tarkkaan millaisessa kunnossa hän on, ja heitti nyt aivan oman kuntonsa edellyttämällä tavalla.

Finaalin mitalikolmikko Thomas Röhler, Andreas Hofmann ja Magnus Kirt ei ollut Mertarannalle yllätys. Mutta muutama yllätys kisasta löytyi.

– Vetterin jääminen 83 metriin ja ilman mitalia. Lisäksi Jakub Vadlejch oli erittäin vaisu.

Suomen toinen keihäsmies Oliver Helander jäi ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan karsintaan (video alla).

0:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.