Antti Ruuskaselta selkeä viesti olympiavalinnasta – "Pulinat pois"

Antti Ruuskaselta selkeä viesti olympiavalinnasta –"Pulinat pois" 2:25
Antti Ruuskanen myönsi Oliver Helanderin paremmuuden kisan jälkeisessä haastattelussa.

Antti Ruuskanen heitti Joensuun GP:n keihäskisassa toiseksi tuloksella 77,49. Kilpailun voitti Oliver Helander 78,95 metrin kaarellaan. Ruuskanen kertoi MTV Urheilulle, että viimeisen olympiapaikan valinnan tulisi olla tältä erää selvä.

Joensuussa heitettiin mainioissa olosuhteissa, kun lämpötila kohosi 30 asteeseen. Kisaoloista nauttinut Ruuskanen myönsi tappionsa.

– Hienoa heittää tällaisissa olosuhteissa. Kyllähän se siihen loppun huipentui, kun Oliver pääsi kuittaamaan. Hieno juttu Oliverin kannalta. Lähdin tekemään kauden parasta ja 80 metrin heittoa. Se on selvää, että tänään jäätiin kakkoseksi. Se on selvä juttu, että herrat tekevät valinnat, Ruuskanen totesi.

– Tällä hetkellä tekniikka ei toimi tuossa lopussa, niin ei saa aikaan sellaisia kaaria, joita pystyisi tekemään. Silloin on aika vaikea lähteä reissuun. Oliver oli parempi tänään ja pulinat pois, Ruuskanen jatkoi.

Olympiahopeaa ja EM-kultaa urallaan voittanut Ruuskasella on ikää mittarissa 37 vuotta. Joensuun kisa ei tule jäämään Ruuskasen viimeiseksi.

– Ei tämä uran viimeiseksi kilpailuksi jäänyt. Vaikka jäädään kotiin rannalle, niin siinä on Kalevan kisoja, maajoukkue-edustuksia, jos heittää hyvin. Tämä kausi viedään sataprosenttisesti läpi. Joensuussa oli todennäköisesti viimeinen kerta, kun urheilijana heitän, Ruuskanen totesi.

Suomen Olympiakomitea tiedotti keskiviikko-iltana, että Helander lähtee Tokion ja Ruuskanen on varaedustaja.

Katso pääkuvan videolta koko Ruuskasen haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat