Mainos

Antti Rinne: Virkamiehet eivät pimitä tietoja ilman poliittista ohjausta – Sipilä: Eduskunta on kaiken tiedon saanut

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kuittaa viime päivinä esiin nousseet epäselvyydet sote-uudistuksen valmistelussa ja arviot mahdollisesta poliittisesta ohjauksesta "vaalikeskustelu-sarjana". SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan uutiset eivät tulleet oppositiopuolueille yllätyksenä.

– On aivan selvä ohjeistus hallituksessa, että eduskunnan tiedonsaantioikeus on rajaton ja sitä kunnioitetaan viimeiseen saakka. Ohjeistuksessa ei ole pienintäkään tinkimisen varaa tai mitään ongelmaa, Juha Sipilä sanoo STT:lle.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että valtiovarainministeriön virkamiehet olisivat sote-uudistuksen loppumetreillä tietoisesti pimittäneet eduskunnalta tiedot 210 miljoonan euron epäselvyydestä maatalousyrittäjien lomituksen ja maahanmuuttajien kotouttamiskorvausten rahoituksessa. Ministeriö torjui tiedot.

– Nopeasti kysyin virkamiehiltä, että mistä tässä on kysymys ja minulle vakuutettiin, että eduskunta on kaiken tiedon saanut, Sipilä sanoo.

Sipilä sanoo pitävänsä erikoisena sitä, että toimittajat ovat kysyneet häneltä esimerkiksi virkamiesten välillä liikkuneista sähköposteista.

– Eihän minulla voi olla mitään tietoa virkamiesten välisistä sähköposteista. Muuta kuin se, että eduskunnalle pitää antaa kaikki tieto.

Antti Rinne: Virkamiehet eivät pimitä tietoja ilman poliittista ohjausta 

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan viime päivien uutiset mahdollisesta tietojen pimittämisestä eduskunnalta sote-uudistuksen valmistelun yhteydessä eivät tulleet oppositiopuolueille yllätyksenä.

– Meille ei ole ollut oppositiossa mitenkään epäselvää, että ulkopuoliset ovat vaikuttaneet valmisteluun ja että poliittinen ohjaus ollut todella kovaa. On ollut selvää, että tässä on ollut hyvin poikkeuksellinen tapa valmistella asioita, Rinne sanoi STT:lle Espoossa.

– Jos näin on tapahtunut, en usko, että se olisi tapahtunut ilman poliittista ohjausta. Meidän virkamiehemme eivät toimi itsenäisesti tällä tavalla, Rinne jatkoi.

Rinne ei osannut arvioida, vaikuttavatko uutiset mahdollisesta tietojen pimittämisestä enää vaalitulokseen.

– Ihmiset ovat niin kyllästyneitä tähän veivaamiseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja