Antti Rinne valittiin hallitustunnustelijaksi – Hjallis Harkimo käveli ulos kokouksesta protestina

11:40
SDP:n ja keskustan eduskuntaryhmien johtajat Antti Lindtman ja Antti Kurvinen sanoivat sovun tehneiden puolueidensa haluavan katsoa nyt tulevaisuuteen.

Eduskuntapuolueet ovat valinneet odotetusti SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen hallitustunnustelijaksi. Nyt-liikkeen Hjallis Harkimo ei tätä hyväksynyt ja käveli ulos kokouksesta.

Rinteen mukaan vastausten tunnustelijan kysymyksiin on oltava valmiina lauantaihin kello 16:een mennessä ja neuvottelut on määrä aloittaa sunnuntaina.

Rinteen tavoite on, että uusi hallitus nimitetään tiistaina.

– Puolueen puheenjohtajana minulla on tavoitteena se, että sosiaalidemokraattien osalta tilanne on täysin selvä sunnuntai-iltana, mutta tiedän, että kaikkien puolueiden osalta päätöksentekoelimet eivät vielä sunnuntaina ole päättämässä, Rinne sanoi.

Uuden hallituksen aloittamisella on kiire, koska esimerkiksi budjettilait halutaan valmiiksi ennen eduskunnan joulutaukoa.

– Yritetään tehdä kaikki sellaisella aikataululla, että eduskunnan istuntoaikataulua ei tarvitsisi muuttaa, Rinne sanoi.

Vaikeni suosikista ja ministerihaluista

Rinteeltä kysyttiin myös, onko hän valmis riviministeriksi uuteen hallitukseen.

– En ole päättänyt tuommoista asiaa vielä.

Hän ei myöskään nostanut kumpaakaan SDP:n pääministeriehdokasta omaksi suosikikseen. Rinne sanoo, että hänen yhteistyönsä sekä Antti Lindtmanin että Sanna Marinin kanssa on ollut erittäin hyvää tähän asti.

– Olen SDP:n puheenjohtaja, ja kannatan molempia hyviä ihmisiä puheenjohtajaksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja