Antti Rinne Säätytalolla: "En osaa tällä hetkellä sanoa, saadaanko ohjelman sisältö tänään valmiiksi vai ei"

5:23

Hallitusneuvotteluita vetävä Antti Rinne (sd.) sanoo, että hallitusneuvotteluiden lähtökohta ja tavoite on, että lisävelanotto pysähtyisi tämän kauden aikana.

– Jos normaali kasvu jatkuu, se tulee menemään näin, mutta olemme myös todenneet, että emme tee myötäsyklistä vaan vastasyklistä politiikkaa tilanteessa, jossa talous huononee merkittävästi. Meillä on pelimerkit sitäkin varten olemassa, Rinne sanoi saapuessaan aamupäivällä Säätytaloon.

Vastasyklisellä finanssipolitiikalla tarkoitetaan sitä, että annetaan esimerkiksi julkisten menojen kasvaa, vaikka talous sakkaa.

Eilen Rinne sanoi normaalin talouskasvun olevan noin kaksi prosenttia. Tilastokeskus maalasi tänään kuitenkin synkempiä näkymiä tuoreissa ennakkotiedoissaan. Sen mukaan Suomen työpäiväkorjattu bruttokansantuote kasvoi tammi-maaliskuussa 1,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Rinteen mukaan hallitusneuvotteluissa käytettävä arvio talouskasvusta perustuu valtiovarainministeriön tilannekuvaan ja -arvioon maailmantaloudesta, Euroopan taloudesta ja Suomen taloudesta.

– Näillä näkymin talous kulkee sillä tavalla, että jos normaali kasvu suurin piirtein jatkuu, tilanne on tasapainossa 2023.

Neuvotteluita käyvien puolueiden puheenjohtajat käyvät tänään läpi työryhmien raportteja siitä, miten ne ovat onnistuneet ymppäämään toiveensa annettuihin talousraameihin. Eilen vahvistui, että tuleva hallitus lisäisi pysyviä menoja reilulla 1,2 miljardilla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja