Mainos

Antti Rinne kommentoi niskalaukaus-kommenttia: "Tällä ihmisellä oli täysi oikeus kertoa tunteistaan minulle"

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi Facebookissa paljon keskustelua herättänyttä niin sanottua niskalaukaus-vertaustaan.

Antti Rinne kertoi viime viikolla Aamulehden haastattelussa saaneensa työttömiltä palautetta, jossa nämä rinnastavat hallituksen toimet polvilleen laittamiseen ja niskalaukaukseen. Rinteen kommentti herätti närää etenkin hallituspuolueiden edustajissa.

Myös muun muassa Helsingin Sanomat arvosteli tänään pääkirjoituksessaan Rinteen tyylitajua. Lehden mukaan Rinteen puheet maksavat demareille ääniä. Helsingin Sanomien mukaan liikkuvien äänestäjien kannatusta ei saavuteta liian jyrkällä retoriikalla.

Rinne julkaisi tiistaina alkuillasta Facebookissa kirjoituksen, jossa hän valottaa tarkemmin niskalaukaus-vertauksen syntyä. Rinteen mukaan hän oli muutamia viikkoja sitten kampanjatilaisuudessa Uudellamaalla. Tilaisuudessa noin 50-vuotias nainen oli lähestynyt Rinnettä ja kertonut omasta tilanteestaan puoluejohtajalle.

– Korkeakoulutettu nainen oli jäänyt pari vuotta sitten työttömäksi. Työttömyytensä aikana hän oli lähettänyt yli 350 työhakemusta. Vastauksia oli tullut muutama ja niissä kaikissa oli sama viesti: "valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun."

– Suurimpaan osaan hakemuksista ei koskaan tullut vastausta. Nainen kuvaili tilannettaan toivottomaksi. Kun puhe kääntyi hallituksen aktiivimalliin, nainen katsoi minua ja sanoi minulle hiljaa: "tuntuu siltä, että työttömät halutaan laittaa polvilleen ja antaa niskalaukaus", Rinne kirjoittaa.

Rinne kutsuu naista aktiiviseksi ja osaavaksi ihmiseksi. Rinteen mielestä satoja työhakemuksia lähettäneen ihmisen ääni täytyi tuoda kuuluviin.

– Tällä ihmisellä oli täysi oikeus kertoa tunteistaan minulle. Minä ymmärsin ja ymmärrän hänen tunteitaan oikein hyvin. Ymmärsin, mitä hän tarkoitti vertauskuvalla ja että se kumpusi epätoivosta ja epäreilusta kohtelusta.

Rinne kirjoittaa myös, että hallituksen on turha uhriutua koska aktiivimallin uhreja eivät ole hallituksen jäsenet vaan työttömät, joita Rinteen mukaan rangaistaan työttömyydestään.

– Tässä maassa on yksi taho, jonka tyylitaju on pettänyt ja se on Sipilän hallitus.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.