Antti Rinne esittää selvitysmiestä pakkopalautuksiin: "Suomalaisten keskuudessa herännyt paljon kysymyksiä"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt pääministeri Juha Sipilälle selvitystä turvapaikanhakijoiden palautuksista.

Antti Rinteen mukaan suomalaisten keskuudessa on herännyt kysymyksiä, pelkoja ja hämmennystä siitä, noudattaako Suomi kansainvälisiä sopimuksia ja omaa perustuslakiaan palautuksissa. 

– Jos katsoo tämänkin päivän mielenilmauksia, epäilen, että olisi kaikkien kannalta järkevää, että tällainen selvitys tehtäisiin. Mielestäni olisi nyt hyvä selvittää asia ulkopuolisen selvitysmiehen näkökulmasta, että kaikki voivat luottaa tästäkin eteenpäin oikeusvaltioon, viranomaisiin ja tuomioistuinlaitoksiin. Itselläni ei ole epäilystä sen suhteen, mutta se olisi tärkeä katsoa nyt läpi, Rinne sanoo.

Selvitystyötä johtamaan Rinne ehdottaa harkittavaksi entistä oikeusministeriä Christoffer Taxellia

– Hän on arvostettu henkilö Suomessa ja tehnyt paljon töitä yhteiskunnan eteen. Lisäksi hän on luotettava ja tarpeeksi ulkopuolinen tähän tehtävään. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.