Antti Kaikkonen pitää kiinni kynnyskysymyksistä: "Yrittäjien verotusta ei saa kiristää"

Keskusta lupaa mennä SDP:n Antti Rinteen vetämiin hallitusneuvotteluihin kovalla asenteella. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo MTV Uutisextrassa, että puolue pitää kiinni kymmenestä kynnyskysymyksestään.

Säätytalolta nousi heti ensimmäisinä päivinä pieni kohu siitä, onko keskusta lieventämässä kantaansa yrittäjävähennykseen. SDP arvosteli oppositiossa toistuvasti Sipilän hallituksen kehittämää kädenojennusta yrittäjille "apteekkarivähennykseksi".

Kaikkosen mukaan yrittäjävähennys pysyy, jos keskusta on hallituksessa. Vaalitavoitteissaan keskusta esitti yrittäjävähennyksen nostamista viidestä prosentista kahdeksaan prosenttiin ja samalla 75 000 euron kattoa.

– Meillä on kynnyskysymyksiä, joista pidämme kiinni ja yksi niistä on, että yrittäjien verotusta ei saa kiristää, Kaikkonen sanoo Uutisextrassa.

"Tärkeä näyttää keskustalaista väriä"

Yrittäjävähennys mahdollistaa ammatin- tai liikkeenharjoittajille vähennyksen, jonka suuruus on ollut viisi prosenttia yrityksen liikevoitosta.

Kaikkonen kehuu Sipilän hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa – ja nyt niitä hedelmiä on pystyttävä jakamaan pienituloisille.

– On tärkeä näyttää keskustalaista väriä. Yhteiskunnan heikompiosaiset ja alueet, joissa on vaikeinta ja köyhintä, ovat keskustalaisten aatteiden ja arvojen ydintä. Se pitää pystyä näyttämään myös ulospäin, olimmepa hallituksessa tai oppositiossa.

– Seuraavan hallituksen on selkeästi helpompi aloittaa kuin neljä vuotta sitten Sipilän hallituksen, Kaikkonen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat