Antti Kaikkonen edistää Nato-jäsenyyttä Turkissa – Pekka Haavisto vierailulla Washingtonissa

7:44
KATSO MYÖS: Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo Nato-prosessin etenemisestä tiedotustilaisuudessa 5. joulukuuta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kaksipäiväinen Ankaran-matka päättyy tänään.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) jatkaa tänään kaksipäiväistä työvierailuaan Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Kaikkonen on Turkissa keskustelemassa muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessista.

Turkki on Unkarin ohella ainoa Naton 30 jäsenmaasta, joka ei ole vielä ratifioinut Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä sotilasliitossa. Ratifioinnista on käyty keskusteluja viime kuukausina Suomen ja Turkin välillä niin poliitikkojen kesken kuin virkamiestasollakin. Turkin puolustusministeri Hulusi Akar kutsui Kaikkosen vierailulle Ankaraan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Akar kertoi aiemmin tällä viikolla, että Turkki odottaa vielä "konkreettisia askelia" Suomelta ja Ruotsilta. Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu puolestaan vaati tiistaina Suomelta aseiden vientirajoituksista luopumista.

Turkki on vaatinut Suomelta ja Ruotsilta toimia etenkin kurditerrorismin kitkemiseksi. Vaatimusten on katsottu kohdistuvan Suomea voimallisemmin Ruotsiin.

Kaikkonen kertoo Turkin-matkansa annista tiedotustilaisuudessa kello 13.30.

Haavisto vierailee Yhdysvalloissa

Atlantin toisella puolella ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa tänään vierailuaan Washingtonissa, jossa hänen ohjelmaansa on kuulunut muun muassa tapaaminen Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Myös Haaviston asialistalla on ollut muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin eteneminen.

Perjantaina Haaviston matka jatkuu New Yorkiin, jossa hän tapaa muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin.

3:23
Katso myös: Haavisto tapasi Blinkenin Washingtonissa myös toukokuussa – Yhdysvallat on luottavainen Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-kiistan selviämiseen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja