Ulkoministeri Haavisto tapaa USA:n ulkoministeri Blinkenin Washingtonissa – asialistalla Nato-jäsenyys ja Ukrainan sota

3:23
Katso myös: Haavisto tapasi Blinkenin Washingtonissa myös toukokuussa – Yhdysvallat on luottavainen Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-kiistan selviämiseen

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vierailee tänään ja huomenna Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin.

Ulkoministeriö kertoo, että ministerit keskustelevat muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä sekä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.

Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi Pekka Haavisto tapaa Antony Blinkenin yhdessä Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin kanssa.

– On tärkeää käydä säännöllistä vuoropuhelua Yhdysvaltojen kanssa Euroopan turvallisuudesta. Suomi on sitoutunut tukemaan Ukrainaa yhteistyössä EU:n ja kumppaneidemme kanssa. Arvostamme Yhdysvalloilta saamaamme tukea Suomen Nato-jäsenyydelle, Haavisto sanoo tiedotteessa.

Tapaa myös kongressin edustajia 

Haavisto tapaa Washingtonissa myös Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin edustajia, ja hän keskustelee tutkijoiden kanssa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä.

Lisäksi Haavisto osallistuu Aspenin turvallisuusfoorumin (Aspen Security Forum) paneelikeskusteluun Euroopan turvallisuudesta.

Aspenin turvallisuusfoorumi järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Se kokoaa yhteen hallitusten ja yrityselämän edustajia sekä tutkijoita ja toimittajia keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä.

New Yorkissa vuorossa YK-tapaaminen

Perjantaina Haaviston matka jatkuu New Yorkiin, jossa hän tapaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin sekä rauhanrakennus- ja humanitaarisista kysymyksistä vastaavia YK:n johtohenkilöitä.

Näissä tapaamisissa keskustellaan muun muassa Venäjän hyökkäyssodan globaaleista vaikutuksista. Keskusteluissa käsitellään ulkoministeriön mukaan myös ajankohtaisia alueellisia tilanteita esimerkiksi Lähi-idässä, Persianlahdella ja Afrikan sarvessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja