Antti J. Jokisen katuleffasta poistettiin seksikohtaus Kiinassa: "Poliittiseen sensurointiin en olisi suostunut"

Ohjaaja Antti. J. Jokisen Pahat kukat -elokuvasta sensuroitiin seksikohtaus pois Shanghain elokuvafestivaaleilla.

Katuleffaksi kuvailtu Pahat kukat kilpailee Shanghain elokuvafestivaaleilla pääsarjassa, johon on valittu 12 elokuvaa 5000 elokuvan joukosta.

Sarjaan päästäkseen ohjaaja Antti J. Jokisen oli kuitenkin tehtävä päätös siitä, olisiko hän valmis sensuroimaan elokuvaansa ja leikkaamaan pois elokuvassa olleen seksikohtauksen.

– Jouduin tekemään kulttuurisen päätöksen. Mielestäni kohtauksen poistaminen ei tuntunut järkevältä, mutta se kertoo kulttuurien eroavaisuuksista. Jos kyseessä olisi ollut poliittinen sensurointi, en olisi missään nimessä suostunut siihen, MTV.fin tavoittama Antti J. Jokinen kommentoi Shanghaista.

– Kun on kirjoittanut ja ohjannut elokuvan, niin tietenkin on sellainen olo, ettei kokonaisuutta saisi rikkoa. Tässä tapauksessa asiasta oli kuitenkin ilmoitettu minulle etukäteen ja sain tehdä leikkauksen itse.

Junon ja Diana Tenkorangin näyttelemässä kohtauksessa hahmot saavat kerrottua toisilleen tunteistaan ja rakastelevat.

Pahat kukat tähdet Mikael Gabriel, Viljami Nojonen ja Juno.

Jokinen kertoo, että saamassaan palautteessa kohtausta kuvailtiin niin todelliseksi, ettei se enää tuntunut pelkältä elokuvalta.

– Se oli kritiikki, joka oli kuitenkin varjottu positiiviseen palautteeseen, Jokinen toteaa.

Kerta on ensimmäinen, kun Jokisen elokuva on joutunut sensuurin kohteeksi.

– Taiteilijana ja elokuvantekijänä ei saisi missään olosuhteissa suostua sensuroitiin. Mutta nyt oli kyse kohtauksesta, joka oli intiimi, muttei niin tärkeä elokuvan tarinan ja juonen kannalta., Jokinen pohtii.

Junon ja Tenkorangin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Viljami Nojonen, Alma Pöysti, Mikael Gabriel, Krista Kosonen, Eero Aho ja Tommi Korpela.

Vaikka Jokinen ja elokuvan tuottaja Markus Selin olivat tienneet sensuroinnista etukäteen, he eivät kertoneet asiasta elokuvan tähdille.

Jokinen, Selin, Juno, Mikael Gabriel ja Nojonen matkustivat Shanghaihin elokuvafestivaaleille.

– Emme halunneet, että kundit kauhistuisivat etukäteen. Mutta sensuuriasiat ovat aina tällaisia. Kiinassa on tarkkaa, että mikä pääsee teatterilevitykseen, Selin toteaa.

Poistettu kohtaus on noin muutaman minuutin pituinen, joten sen puuttuminen jätti jäljen elokuvaan.

– Se oli vähän outoa, kun se hyppää siinä. Jokaisella kohtauksella on merkitys tarinassa. Mielestäni se oli hämmästyttävää. Suomessa kaikki saavat toimia niin vapaasti, että tämä tuntui oudolta, kommentoi elokuvan pääosassa nähtävä Nojonen.

Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa alkusyksystä.

Katso elokuvan traileri artikkelin yläosasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja