Antti Aalto varmalla karsintahypyllä mäkiviikon avauskisaan – nelinkertainen olympiavoittaja vastaan pudotuskierroksella

Antti Aalto teki takuuvarmaa työtä ja hyppäsi Oberstdorfin karsinnasta mäkiviikon avauskisaan. Hän saa vastaansa pudotuskierroksella sveitsiläisen mäkisuuruuden Simon Ammannin. Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä karsiutuivat. 

Antti Aalto jatkoi kauden hyvää virettään ja leiskautti karsinnassa 130 metriä. Aalto sijoittui 26. sijalle ja saa vastaansa Simon Ammannin, joka on voittanut urallaan neljä olympiakultaa.  

Aalto sanoi Ylen haastattelussa olleensa tyytyväinen, että hän sai parannettua harjoitushypyistä. 

– Hyppy oli aika lähellä hyvää. Katsotaan vielä videolta ja yritetään tehdä parannuksia. Mielenkiintoista lähteä kilpailuun, Aalto sanoi. 

Ammann hyppäsi kaksi ja puoli metriä lyhyemmän hypyn kuin Aalto, mutta hän oli pisteissä parempi kahdeksan kymmenystä. 

Karsinnan voitti Itävallan Stefan Kraft, joka hyppäsi Japanin Ryouyu Kobayashin kanssa saman pituuden 138,5, mutta Kraft voitti pisteissä kahdella kymmenyksellä. 

Obertsdorfin karsinnan 68 hyppääjästä 50 pääsi mukaan varsinaiseen kisaan. Eetu Nousiainen ponnisti 118 metriä ja karsiutui. 

Continental Cupia hypännyt Nousiainen myönsi Ylen haastattelussa, että hyppääminen isolla areenalla jännitti. Se kieltämättä näkyi itse hypyssäkin. 

– Se oli sellainen kohtalainen hyppy. Ei missään nimessä parasta. Sain kuitenkin parannettua toisesta treenikierroksesta, Nousiainen sanoi. 

Jarkko Määtän jatkopaikka ei ollut harjoitushyppyjen perusteella realistinen, ja hän jäikin lopulta kauas karsintarajasta 107,5 metrin hypyllään. Määttä oli Ylen haastattelussa synkeissä tunnelmissa. 

– Eniten pielessä on pään sisällä. En luota yhtään omaan tekemiseen, ja mukana tulevat tekniikkavirheet. Vaikea yhtälö, Määttä manaili. 

– Pitää vaan hypätä ja treenata. Sieltä sitä itseluottamusta tulee. 


Lue myös:

    Uusimmat