Niko Kytösaholle paha pettymys Salppurin mäessä – maailmancupin johtaja jäi avauskierrokselle

Suomen ykköshyppääjä sijoittui Salpausselän tuulilotossa 18:nneksi.

Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueen ykköskotkaksi tänä vuonna noussut Niko Kytösaho hyppäsi perjantai-iltana Lahden suurmäestä uralleen uudessa tilanteessa.

Aiempien kausien pikkupisteisiin tyytyminen on mennyttä elämää, kun Kytösaho on säväyttänyt esimerkiksi Kulmin lentomäessä MM-kilpailujen seitsemännellä ja Willingenin suurmäessä maailmancupin kilpailun yhdeksännellä sijalla.

Salpausselän kisojen ensimmäisessä miesten mäkikilpailussa Kytösaho venyi 18:nneksi 121,5 ja 122 metrin siivuilla. Etenkin toisen kierroksen hypyn jälkeen hän näytti pettyneeltä, aivan kuin metrejä olisi jäänyt ottamatta.

– Oli niin surkea tuulirako, ettei ollut mitään tehtävissä, Kytösaho avasi.

– Kummulla tuntui hyvältä, mutta sitten suksi hakkasi ylös ja alas koko ajan. Kaikki vauhti meni siihen. Tänään ei annettu pelimerkkejä.

Kytösaho on aiempina kausina hypännyt hyvin harjoituksissa, mutta kisatilanteessa turha puristaminen on pilannut suoritukset. Tähän on tullut muutos viime kuukausina. Kun mies on pari kertaa päässyt kärkikymmenikköön, haluaa hän sinne jatkossakin.

– Matkan varrella itseluottamus on kasvanut. Hypätään mistä mäestä tahansa, niin homma toimii ja riittää hyville sijoille.

Hän myönsi kasanneensa paineita Salpausselälle.

– Tänään oli ekstrapainetta. Kotikisat, ja pitäisi hypätä hyvin. Ensimmäinen hyppy oli ok ja toinen jo ihan hyvä. Ei vaan käynyt tuuri.

Aalto pettyi

Tuuli teki tepposet monelle muullekin kuin Kytösaholle. Maailmancupia johtava Itävallan Stefan Kraft jäi ensimmäiselle kierrokselle.

Slovenian Lovro Kos voitti, Saksan Andreas Wellinger oli toinen ja Japanin Ryoyu Kobayashi kolmas vaihtelevissa sääolosuhteissa käydyssä kilpailussa.

Suomen Antti Aalto oli yksi pettyjistä, kun 115 ja 119 metrin hypyt riittivät 28. sijaan.

– Päivän kaksi ensimmäistä hyppyä näyttivät, että lähden paremmalle lentoradalle. Ei onnistunut vielä kilpailussa. Pienestä oli kiinni, että olisin saanut muutaman lisämetrin.

Eetu Nousiainen (119 metriä), Kasperi Valto (115) ja Henri Kavilo (98) jäivät ensimmäiselle kierrokselle.

– Hyvänoloinen hyppy. Pikku hiljaa parempaa ja parempaa. Karsintahyppykin oli kohtalainen, Nousiainen lupaili vielä parempaa lauantain joukkuemäkeen.

Kavilo läpäisi ensimmäistä kertaa maailmancupin kilpailun karsinnan. Kaksi vuotta sitten hän jo hyppäsi maailmancupin kilpailussa Lahdessa.

– Silloin karsinta peruttiin. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa mukaan karsinnasta. Kun sen kerran tekee, homma helpottuu jatkossa. Sunnuntaina sitten jälleen petraamaan näistä hypyistä, hän vilkuili viikonlopun toisen henkilökohtaisen kilpailun suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat