Anthoine Hubertin traagisesta onnettomuudesta aloitetaan perinpohjainen tutkinta – F1-pomo vastasi kysymykseen huolestuttavasta uhkakuvasta

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA aloittaa tutkinnan onnettomuudesta, joka johti Formula 2 -kuljettaja Anthoine Hubertin kuolemaan, kertoo F1:n kilpailujohtaja Michael Masi.

Hubert menehtyi traagisessa onnettomuudessa lauantaina Belgian SPA:ssa, kun Juan Manuel Correa törmäsi ratavallista ulosajon myötä takaisin radalle kimmonneeseen Hubertiin.

FIA ei ole toistaiseksi esittänyt mitään alustavaa raporttia onnettomuudesta. Nyt tekeillä oleva tutkinta tulee kuitenkin Masin mukaan olemaan laaja.

– Tapahtumista on tutkimus, jonka tekeminen alkoi lauantaina. FIA aloitti sen yhdessä tekniikan, turvallisuuden ja monien muiden osastojen kanssa, Masi sanoo Autosport.comin mukaan.

Masi ei halunnut antaa tutkinnalle aika-arvioita.

– Käymme prosessin läpi täydellisesti ja kunnolla, kuten FIA tekee kaikissa vakavissa tilanteissa, Masi sanoo.

– Ei ole merkitystä, onko kyse rata-autoilusta vai rallista, kaikki yksityiskohdat tutkitaan tällaisissa tilanteissa aina.

Kilpailujohtajan mukaan on aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä Span radan profiilista tai sen mahdollisista muutoksista.

Masilta myös kysyttiin, onko vaarana, että nykyisin asvaltoiduilla ulosajoalueilla kuskit pysyvät kaasulla. C Moren selostaja Niki Juusela otti myös asiaan kantaa viikonloppuna.

– En usko, että se on uhkakuva tulevaisuudessa. Uskon sen olevan asia, jota on tutkittava jokaisessa kilpailussa ja olosuhteessa erikseen. Tämä kyseinen alue Belgian radalla ei ole huono ulosajoalue. Se on itse asiassa ulosmenotie varikolta toiselle varikkotielle, joten en usko, että ongelmaa voi yleistää, Masi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat