Antero Mertaranta paljastaa, mitä Gladiaattorien selostaminen vaatii: ”Ei ole yhtään hetkeä, jolloin voisi vetää vasemmalla kädellä”

Antero Mertarannan mukaan huippu-urheilijoiden suorituksia arvioidaan erilaisilla kriteereillä kuin Gladiaattoreihin osallistuvien kilpailijoiden.

Gladiaattorit-ohjelman selostaja Antero Mertaranta tunnetaan paitsi urheiluselostajana, myös useiden tv-ohjelmien juontajana. Mertaranta kertoo MTV Uutisille, että Gladiaattorien selostaminen ei suuremmin eroa urheilukilpailun selostamisesta.

Hänen mukaansa Gladiaattoreissa koetaan iloja ja suruja sekä voittoja ja epäonnistumisia, kuten urheilussakin.

– Gladiaattoreissa yhdistyvät kaikki parhaat elementit, joita urheilukilpailuissakin on.

Suurin ero on Mertarannan mukaan se, miten hän suhtautuu kilpailijoihin. Huippu-urheilijoiden suorituksia arvioidaan erilaisilla kriteereillä kuin Gladiaattoreihin osallistuvien kilpailijoiden.

– Kilpailijat ovat eri taustan omaavia kuntoilijoita ja gladiaattorit kovan luokan tekijöitä. On huomioitava, että vaikkei kilpailija ehkä pärjääkään, suoritus on silti arvostettava, hän huomauttaa.

– Huippu-urheilussa ei riitä, että tekee parhaansa. Tässä ohjelmassa se riittää.

Ohjelman selostamisessa haastavinta oli Mertarannan mukaan itsensä pitäminen vireessä. Ohjelma kuvattiin puolessatoista viikossa, ja töitä tehtiin lähes kellon ympäri. Siitä huolimatta keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään.

– Ei ole yhtään sellaista hetkeä, jolloin voisi vetää vähän vasemmalla kädellä. Täysillä on tehtävä, koska katsojaa ei kiinnosta, onko joku väsynyt vai ei.

Gladiaattorit MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaisin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat