Antero Mertaranta avaa Suomen naisten tilanteen Timanttiliigan huippuiltaan – "Sokerina pohjalla"

Mertaranta ennakoi illan timantteja Zurichissa – sokerina pohjalla Suomen naisten pikaviestijoukkue 2:39
Antero Mertaranta kertoo pointtinsa Timanttiliigan Zürichin finaaliosakilpailuun.

Yleisurheilun Timanttiliigan finaaliosakilpailussa Zürichissä nähdään tänään torstaina myös suomalaisväriä naisten pikaviestissä. C Moren selostaja Antero Mertaranta avaa 16 lajin illan asetelmat huippupoiminnoillaan paikan päältä.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Zürichin finaaliosakilpailu C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen torstaina 29. elokuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Miesten 400 metrin aidat

Karsten Warholm on juossut tällä kaudella jo Euroopan ennätyksen 47,12. Yhdysvaltain Rai Benjamin on mennyt tällä kaudella 47,16. Tämä kaksikko ottaa mittaa toisistaan, ja nyt on sikäli historianlehtien havinaa, että aitojen historiassa vain maailmanennätysmies Kevin Young ja Abderrahman Samba ovat pystyneet alittamaan 47 sekunnin rajan. Nähdäänkö tänä iltana kolmas tai peräti neljäs 47 sekunnin alitus? 

Miesten seiväshyppy

Miesten seiväshyppy on ollut todella kovassa liidossa koko tämän kauden. Kolme miestä, Sam Kendricks, Piotr Lisek ja Armand Duplantis ovat kukin hypänneet tällä kaudella vähintään kaksi kertaa kuusi metriä tai paremmin. Se on historiallisen kova temppu, koska edellisen kerran kolme miestä pystyi hyppäämään kuusi metriä tai paremmin vuonna 2008. Historiallista on myös se, että ainoastaan legendaarinen iso Sergei, Sergei Bubka, on pystynyt urallaan ylittämään yhden kauden aikana kuusi metriä kolme kertaa tai enemmän. Parhaimmillaan Sergei hyppäsi vuosina 91 ja 92 viisi kertaa kuusi metriä tai paremmin. Kolmikolla Kendricks, Lisek ja Duplantis on tänä iltana mahdollisuus ylittää kuusi metriä kauden aikana kolmannen kerran.

Armand Duplantis:"On hullua, mitä seiväshyppääjät tekevät" 3:02
Seivästähti Armand Duplantis C Moren haastattelussa ennen Zürichin Timanttiliigan kilpailua.

Naisten 400 metrin aidat

Naisten 400 metrin aidoissa nähdään ME-nainen, Yhdysvaltain Dalihah Muhammad, joka rikkoi Julia Petshonkinan 16 vuotta vanhan maailmanennätyksen. Kun hän saa vastaansa juniorien maailmanennätysnaisen Sydney McLaughlinin, niin tämä kaksikko tulee tekemään huiman kilpailun naisten pitkissä aidoissa.

Naisten 4x100 metrin viesti

Sokerina pohjalla, kuten Sveitsissä aina, ilta päättyy pikaviestiin. Suomen naisten pikaviestijoukkue juoksi Ruotsi-ottelussa 44,48 ja lähtee tavoittelemaan täältä aikaa, joka menisi mahdollisimman lähelle 44:ää sekuntia. Ajatuksena on pedata paikkaa ensi kesän Euroopan mestaruuskilpailuihin, jonne pääsee Euroopan 16 parasta maata, niin että kaksi parasta aikaa otetaan huomioon ja niiden keskiarvo lasketaan yhteen. Ilta päättyy siihen, kun Johanna Kylmänen, Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa ja Hanna-Maari Latvala viilettävät täällä Letzigrundilla pikaviestissä.

Lue myös:

    Uusimmat