Tukholman Timanttiliigan osakilpailussa luvassa komeaa tähtiloistoa – Ruotsin Mörkö tavoittelee maailmanennätystä

Timanttiliigassa on helatorstaina luvassa Tukholman osakilpailu. Kilpailussa tullaan näkemään komeaa tähtiloistoa, sillä monet yleisurheilun kovimmat nimet ovat mukana. C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa esiin Tukholman kisan mielenkiintoisimmat pointit. 

Ruotsalaisten ikioma Mörkö, miesten kiekonheiton tämän kauden maailman kärkinimi Daniel Ståhl avasi kautensa hirmutuloksella 70,56. Ruotsalaismedia Expressenin haastattelema Ståhlin valmentaja Vesteinn Hafsteinsson kertoi ruotsalaistähden olevan tällä hetkellä sellaisessa iskussa, että jopa maailmanennätys (Jürgen Schultin 74,08 vuodelta 1986) voi olla mahdollinen.

– 70,56 oli kauden avauksessa maagisen kova tulos, sillä viime vuonna kukaan ei heittänyt yli 70 metriä koko kauden aikana. Avaus on kova. Kun häntä on vielä Tukholmassa haastamassa vähintään viisi tällä kaudella jo yli 67 metriä heittänyttä miestä, niin kiekkokilpailu tulee olemaan yksi illan kohokohdista, Mertaranta sanoo. 

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Tukholman osakilpailu C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen torstaina 30. toukokuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Toinen laji, joka luo runsaasti mielenkiintoa, on miesten pituushyppy. 

– Kuuban Juan Miguel Echevarría palaa niin sanotusti rikospaikalle, sillä hän hyppäsi viime vuonna Tukholmassa myötätuulessa hirmuisan tuloksen 8,83. Hän avaa nyt ulkoratakautensa Tukholmassa ja se on mielestäni todella kova juttu, että hänet on saatu jälleen Tukholman kisaan. Odotusarvot voivat olla kovat, vaikka hänellä onkin kysymyksessä kauden avaus, Mertaranta toteaa.

Kuubalaista ovat kirittämässä tällä kaudella ennätyksensä hypännyt Etelä-Afrikan Zarck Visser, hänen maanmiehensä Luvo Manyonga, Yhdysvaltojen Jeff Henderson ja Jamaikan Tajay Gayle.

– Luvassa on huippukilpailu. Se pitää kuitenkin muistaa, että pituus on sellainen laji, jossa vaaditaan lämpimiä olosuhteita ja tuulen täytyy olla kohdallaan. Ne ovat ne lähtökohdat, mutta siitä huolimatta, nämä nimet takaavat sen, että 8,30 on niin sanotusti paperia, kun nämä kaverit saavat hyppynsä toimimaan, Mertaranta kertoo.

Murskaako Yhdysvaltojen Norman Tukholman illassa?

Miesten 400 metrillä on runsaasti mielenkiintoa, sillä tällä kaudella kaikkien aikojen neljänneksi kovimman ajan 43,45 juossut Yhdysvaltojen Michael Norman on mukana kilpailussa. 

– Se on niin häikäisevän kova tulos. Hän on juossut 200 metriä aikaan 19,84. Siinä on jo pohjat sille, että minkälaisesta tuloksesta Normanin kohdalla on jo puhuttu. Sitten, kun siihen iskee haasteen toinen yhdysvaltalainen Rai Benjamin, joka on myös juossut ennätyksensä tällä kaudella, niin miesten 400 metriä tulee olemaan pitkästä aikaa Tukholmassa todella kovatasoinen kisa, Mertaranta sanoo.

Naisten 200 metrillä tullaan näkemään hieno kilpailu, sillä mukana ovat tämän kauden maailmankärkitulosten kymmenen kärjestä neljä urheilijaa. Ykköstilaa tällä hetkellä ajalla 22,26 hallitseva Iso-Britannian Dina Asher-Smith, kolmosena oleva Jamaikan Elaine Thompson, kahdeksantena majaileva Yhdysvaltojen Jenna Prandini sekä jo 35-vuotias Bulgarian Ivet Lalova-Collio, joka on juossut kymmenenneksi nopeimman ajan tällä kaudella. 

Kisaan tuo lisämaustetta Hollannin Dafne Schippers, jolla on porukan kovin ennätystulos. Tällä kaudella hän on alittanut niukasti 23 sekunnin rajan.

– Näillä naisilla taataan se, että aletaan pikkuhiljaa hinautua kohti naisten 200 metrin tämän kauden kärkiaikaa, eli lähemmäksi 22 sekunnin alitusta. En usko, että vielä päästään alle, eikä päästäkään, mutta sitä lähestytään, Mertaranta päättää.

Timanttiliigan Tukholman osakilpailu torstaina 30. toukokuuta C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat