Anoppi luikki sylittelemään vastasyntynyttä ennen tuoretta äitiä: "Olen niin vihainen ja järkyttynyt"

Kun tuoretta äitiä tikattiin, hänen anoppinsa meni perheen vauvan luo ja otti tämän luvatta syliinsä. 

Mumsnet-keskustelupalstalla tuore äiti kertoo raivostuttavasta tilanteesta perheessään. Hän synnytti kuusi viikkoa sitten, mutta on edelleen vihainen anopilleen – ja hyvästä syystä.

Nimimerkillä MissBax kirjoittanut nainen joutui synnytyksessään hätäsektioon. Naisen aviomies kutsui äitinsä apuun henkiseksi tuekseen. Anoppi on myös töissä sairaalassa.

Kun synnytys oli ohi ja tuoretta äitiä tikattiin, anoppi kuitenkin meni vastasyntyneen vauvan luo – ja piteli tätä sylissään, kertoo Kidspot-sivusto.

– Minulta ei kysytty, onko ok, että hän voi olla siellä, ja koska minua vielä tikattiin leikkaussalissa, hän piteli rakasta tytärtäni ennen kuin minä sain pidellä häntä. Olen niin vihainen ja järkyttynyt tämän vuoksi. Ennen synnytyksen käynnistymistä olin keskustellut aviomieheni kanssa siitä, etten halua ketään vieraaksi ainakaan päivään, puhumattakaan siitä, että anoppi olisi paikalla ennen kuin edes itse pitelen omaa tytärtäni, MissBax kertoo.

– Olen raivoissani siitä, että kätilöt antoivat hänen olla siellä kysymättä minulta, ja olen vihainen siitä, ettei aviomieheni puhunut enempää puolestani. Hänen olisi pitänyt sanoa äidilleen, ettei tule, tai että odottaa ulkona.

Anoppi kuuli myös lääkärin henkilökohtaisia asioita sisältävän keskustelun tuoreen äidin kanssa.

"Anoppini on hyvin dominoiva ja kontrolloiva nainen"

Tilanteen vuoksi MissBax on edelleen järkyttynyt ja itkuinen. Hän ei halua syyllistää aviomiestään eikä ole kertonut tunteistaan, vaikka tilanne raivostuttaa häntä edelleen.

– Anoppini on hyvin dominoiva ja kontrolloiva nainen. Hän tarkoittaa hyvää ja olisi kauhuissaan kuullessaan tuon, mutta hän käyttää usein lääkärin statustaan saadakseen erikoiskohtelua ja saadakseen asioita hoidettua nopeasti , MissBax kuvaa.

Perhe sai olla yksin vasta noin viiden tunnin jälkeen, kun anoppi viimein lähti.

Moni keskustelijoista piti ammattilaisten toimintaa tilanteessa käsittämättömänä ja ymmärsi, miksi äiti kokee raivoa.

– Häntä ei olisi koskaan pitänyt päästää tekemään kaikkea tätä, ja kuulemaan asioita sinusta! Oletko puhunut miehellesi tästä? Älä syytä häntä tästä (jos voit olla tekemättä niin), hänen päänsä oli varmasti aivan sekaisin. Kuulostaa siltä, että anoppisi käytti etuoikeuttaan voidakseen toimia oman mielensä mukaan, ja sitä ei voi hyväksyä, nimimerkki tippz kommentoi.

Moni keskustelija pitää törkeänä sitä, että anoppi käytti sairaalan kulkulupaansa päästäkseen mukaan tilanteeseen, johon häntä ei ollut kutsuttu. Myös lääkärit mokasivat antaessaan anopin olla paikalla.

– Miehesi petti sinut, kun ei varmistanut, että saat pidellä vauvaasi ennen muita perheenjäseniä. Anoppisi petti  sinut, kun ei kieltäytynyt mahdollisuudesta pidellä vauvaa ennen sinua. Ja lääkäri petti sinut, koska ei varmistanut luottamuksellisuutta ja yksityisyyttäsi, nimimerkki AgainReally sanoo.

Osa keskustelijoista kehottaa äitiä tekemään tilanteesta virallisen valituksen. Moni toivoo myös paljon voimia kovia kokeneelle äidille.

– Rakas tyttäresi ei ole yhtään vähempää rakas tyttäresi, vaikket ollut ensimmäinen ihminen, joka pitelee häntä. Eikä anoppisikaan ollut, varmasti 4-5 eri ihmistä piteli häntä ja huolehti hänestä noiden ensiminuuttien aikana, nimimerkki BarbarianMum huomauttaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja