Anoppi laskuttaa jokaiselta sukulaiselta 19 euroa joululounaasta – päätös jakaa mielipiteet: "Ei meillä ikimaailmassa olisi rahaa maksaa kaikkea joka vuosi"

0:33

Kun anoppi päätti laskuttaa melkein 20 euroa jouluateriasta, miniä haki mielipiteitä asiaan keskustelupalstalta.

Video: Joulun herkkua! Täytä joulutortut Nutellalla.

Maksaisitko jouluruoasta? Mikä olisi oikea hinta kunnon ateriasta?

Mumsnet-sivuston keskustelijat pohtivat, onko tökeröä pyytää rahaa jouluateriasta, kertoo Daily Mail. Keskustelussa nimimerkki Staceyjas pohtii, onko hänen anoppinsa kohtuuton vaatiessaan 17 puntaa (noin 19 euroa) jouluateriasta.

Rahat menisivät valmiin aterian ostamiseen

– Kumppanini on juuri kertonut minulle, että hänen äitinsä, jonka luona hän syö jouluaterian, sanoo, että haluaa 17 puntaa per naama mieheltäni! Olen menossa oman perheeni luo syömään, joten kutsuin myös mieheni, mutta hän on koko elämänsä ajan syönyt isovanhempiensa ja sisarustensa kanssa, Staceyjas sanoo.

Anoppi ei omien sanojensa mukaan halua tänä vuonna kokata ateriaa alusta asti, vaan ostaa sen valmiina, mikä puolestaan vie enemmän rahaa.

– Ymmärrän tämän, mutta mieheni on musertunut ja kokee, että haluaakin nyt tulla minun perheeni luo. Ymmärrän asiaa kummaltakin kantilta, se (kokkaaminen) on kovaa työtä ja se voi olla kallista, mutta kyse ei ole siitä, että anoppi olisi taloudellisesti puutteessa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun anoppi toivoo rahaa ateriasta. Staceyjasin miehestä rahan antaminen tuntuu väärältä.

Aiemmin myös Gemma Andrews, 33, sai rajua kritiikkiä päätettyään laskuttaa sukulaisiltaan noin 34 euroa, jouluateriasta

"Älä ajattele sitä niin, että anoppi laskuttaa"

Mielipiteet oikeasta vastauksesta vaihtelevat. Osa kokee, että 19 euroa ateriasta on liikaa; toiset taas osallistuisivat joka vuosi jouluaterian kuluihin tuomalla raaka-aineita tai valmiita ruokalajeja. Jotkut puolestaan eivät suostuisi maksamaan mitään.

Nimimerkki formerbabe huomauttaa, että kokonaisen jouluaterian kokkaaminen koko suvulle on hyvin kallista: hän itse käytti siihen yhtenä jouluna yli 400 euroa.

– Jos olemme jouluna perheeni luona, jaamme kustannukset tai kaikki vievät jonkun osan illallisesta mukanaan... Älä ajattele sitä niin, että anoppi laskuttaa teitä, vaan ajattele, että otatte osaa ruoan hintaan, hän neuvoo.

"Kuulostaa vain siltä, että miehen äiti on kyllästynyt"

Nimimerkki lalalalyra järjestää jouluaterian kotonaan, koska muilla sukulaisilla ei ole tiloja monelle ihmiselle.

– Joten jokainen osallistuu maksuihin (tänä vuonna tulee 29 ihmistä, ei meillä ikimaailmassa olisi rahaa maksaa kaikkea joka vuosi), hän sanoo.

Tässäkin perheessä eräs sukulainen tosin kieltäytyy tulemasta paikalle, koska ateria "maksaa".

– Ollakseni rehellinen, tämä kuulostaa vain siltä, että miehen äiti on kyllästynyt olemaan ainoa, joka organisoi ja kokkaa jouluaterian joka vuosi. Onko miehellesi koskaan tullut mieleen osallistua? Viedä jokin ruokalaji mukanaan? Vai onko kaikki jätetty äidin huoleksi? Jos neljä aikuista maksaa kukin 17 puntaa, se on yhteensä vain 68 puntaa (noin 76 euroa), joten ei ole kyse siitä, että miehesi äiti kuluttaisi omaisuuden ja odottaisi muiden maksavan sen, nimimerkki lalalyra jatkaa.

Hän myös huomauttaa, että jos asiaa ajattelee perheen "rahastamisena", se tuntuu pahalta; mikäli hinnan näkee kulujen jakamisena, ongelmaa ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja