Annimari Korte ja Reetta Hurske kovan paikan edessä – "Jääneet myötätuuleenkin juostuna kymmenyksen ennätyksestään"

12:59
MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen kommentoi suomalaisyleisurheilijoiden olympiamahdollisuuksia kisojen alla. Hän perkasi myös Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen asetelmia.

Tokion olympialaisiin jo hyvissä ajoin kisapaikkaan riittäneet ajat tehneet Annimari Korte ja Reetta Hurske lähtevät kisoihin tulostasolla, joka ei yllä olympiavuotta edeltäneiden kausien tasolle.

C Moren asiantuntija Mika Järvinen toteaa, että kuluva kausi on ollut kaukana vuoden 2019 huimasta tulostehtailusta. Näin ollen välieräpaikkakin on kiven takana.

Korte juoksi kaksi vuotta sitten Suomen ennätyksen 12,72, mutta on tällä kaudella jäänyt tilastokelpoisissa oloissa parhaimmallaan aikaan 12,91. Hurskeella vastaavat luvut ovat 12,78 ja 12,96.

– Korte on jäänyt myötätuuleenkin juostuna ennätyksestään kymmenyksen, joka on ikuisuus pika-aidoissa tuolla tasolla.

– Hurske on juossut vain kerran sallituissa oloissa alle 13 sekunnin. Ja hänkin on jäänyt myötätuuleen juostuna kymmenyksen ennätyksestään, Järvinen listaa.

Tämä kehitys on ollut selvästi nähtävissä myös laajemmalla otannalla aitureiden tuloksista.

– Tulokset eivät ole olleet niin hyviä kuin aiemmin. Vuonna 2019 molemmat juoksivat alle silloisen Suomen ennätyksen ja molempien kymmenen parhaan juoksun keskiarvo oli alle 13 sekunnin. Nyt ei ole, Järvinen ynnää.

Dohan MM-kisoissa vuonna 2019 välieräpaikkaan riitti aika 13,08 ja finaaliin vaadittiin 12,65.

– Tokiossa 13,00–13,10 on hyvin lähellä välieriin vaadittavaa aikaa, joten molemmat saavat tehdä semifinaaliin paljon töitä, sillä kauden aikojen keskiarvo on yli 13 sekunnin. Dohassa kaksikon omat keskiarvojuoksut riittivät selvästi välieriin, Järvinen sanoo.

Naisten pika-aitojen alkuerät juostaan Tokiossa lauantaina Suomen aikaa klo 4.45 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja