Anni Vuohijoki nosti SE-painot MM-kisoissa – "Hyvässä vauhdissa ollaan"

Painonnostaja Anni Vuohijoki paransi 64 kilon sarjan Suomen ennätyksiä MM-kisoissa Turkmenistanin Ashgabatissa maanantaina. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Anni Vuohijoen EM-pronssisuorituksesta viime maaliskuulta. 

Vuohijoki tempaisi kolmannella yrittämällään 95 kiloa, mikä rikkoi Saara Leskisen muutamaa tuntia aikaisemmin tehdyn SE-lukeman viidellä kilolla.

– Tempauksessa tangon keveys meinasi yllättää, kun kunto on noussut syksystäkin melkein kympillä. Esimerkiksi ponnistus on noussut ja sitä kautta tangon liikerata on parantunut. Kolmannella kaikki meni kohdalleen, Vuohijoki kertasi Painonnostoliiton tiedotteessa. 

Työnnössä Vuohijoki sivusi omaa ennätystään 118 kilon tuloksella. Tempauksen ennätyksen lisäksi Vuohijoki sai nimiinsä yhteistuloksen SE:n lukemalla 213 kiloa. 

Vuohijoki kilpaili B-ryhmässä ja oli oman ryhmänsä suoritusten jälkeen 9. sijalla. A-ryhmän nostajat tulevat pudottamaan suomalaisen sijoitusta myöhemmin maanantaina. 

– Kun tavoitteena on tässä olympiadissa 220 kiloa ja tänä vuonna yli 210, niin hyvässä vauhdissa ollaan. Tein myös paremmat pisteet kuin "Kartsi" (kaksinkertainen maailmanmestari Karoliina Lundahl), mikä on ollut tavoitteeni jo pitkään! Vuohijoki iloitsi.

Lue myös: