Suomalainen voimanainen hehkui EM-kisoissa: uusi Pohjoismaiden ennätys

Sonja Koponen on tehnyt Pohjoismaiden ennätyksen painonnoston EM-kisoissa Bulgarian Sofiassa.

Koponen sijoittui EM-kisoissa 45-kiloisten naisten sarjassa kahdeksanneksi. Hänen yhteistuloksensa oli hienot 139 kiloa: se muodostui 63 kilon tempauksesta ja 76 kilon työnnöstä.

Koponen teki tempauksessa sarjansa naisten Suomen ennätyksen ja yhteistuloksessa peräti Pohjoismaiden ennätyksen. Edellinen yhteistuloksen Pohjoismaiden ennätys oli myös Koposen nimissä vuodelta 2022 – tulos oli tuolloin kiloa heikompi 138 kiloa.

Koposella on vuodelta 2022 yhä 45-kiloisten naisten työnnön Pohjoismaiden ennätys 77 kiloa.

"Hemmetin hyvä kisa"

Tänään maanantaina oli EM-kisojen ensimmäinen kilpailupäivä, ja Koponen oli ensimmäinen suomalaiskilpailija. "Hemmetin hyvä kisa", Koponen kiteytti iloisen annin Suomen painonnostoliiton tiedotteessa.

– Aika lähellä tuloksellisesti sitä mitä tultiin hakemaan ja neljä onnistunutta nostoa. Painonveto tuntui vähän, mutta kilpailussa oli tosi hyvä ja luottavainen fiilis, jolloin pystyi tekemään hyviä omia nostoja, Koponen sanoi.

45-kiloisten naisten Euroopan mestaruuden voitti Turkin Cansu Bektas yhteistuloksella 163 kiloa (75/88). Toiseksi sijoittui niin ikään turkkilainen Gamze Altun yhteistuloksella 157 kiloa (65/92) ja kolmanneksi Espanjan Marta Rincon Garcia lukemin 156 kiloa (72/86).