SE:t paukkuivat – Janette Ylisoini, 17, teki mahtavaa jälkeä EM-lavalla

Janette Ylisoini, 17, sijoittui painonnoston EM-kisoissa 71-kiloisten naisten sarjassa hienosti viidenneksi tempauksessa ja seitsemänneksi yhteistuloksessa. Hän laittoi Bulgarian Sofiassa käydyssä kilpailussa Suomen ennätyksiä uusiksi.

Ylisoini ylsi perjantaina EM-kisoissa tempauksessa 101 kiloon ja työnnössä 123 kiloon, joista muodostui 224 kilon yhteistulos. Tempauksessa Ylisoini sijoittui viidenneksi, työnnössä kahdeksanneksi ja yhteistuloksessa seitsemänneksi, vaikka vastassa oli merkittävästi vanhempia nostajia.

Ylisoinin noteeraukset työnnössä ja yhteistuloksessa ovat lisäksi uusia yleisen sarjan Suomen ennätyksiä ja alle 20-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätyksiä.

Painonnostoliitto luonnehti Ylisoinin kolmannen noston työnnössä, kuormana 126 kiloa, olleen myös lupaava, mutta sitä hän ei vielä tuloksekseen saanut.

– Työnnössä ja yhteistuloksessa oma ennätys ja tempauksessakin isoin tempaus kansainvälisellä lavalla. Samalla olympiakarsintatulos parani viidellä kilolla ja yhteistuloksessakin oma ennätys. Tuntui, että olisi ollut mahdollisuuksia vieläkin isompiin rautoihin, mutta hyvin meni, Ylisoini kommentoi Painonnostoliiton tiedotteessa.

Myös voimanostossa kilpaileva nuori Ylisoini on kehittynyt viime vuodesta merkittävästi. Viime vuonna hän sijoittui painonnoston EM-kisoissa 13:nneksi yhteistuloksella 198 kiloa.

Bäckström iloitsi ennätyksestä

Toinen suomalainen Jannike Bäckström sijoittui 191 kilon yhteistuloksella 18:nneksi. Kyseinen yhteistulos sivuaa 20-vuotiaan Bäckströmin henkilökohtaista ennätystä.

87 kilon tempauksella Bäckström paransi omaa ennätystään. Työnnössä hänen tuloksensa oli 104 kiloa – viimeinen työntö oli tuottaa uuden henkilökohtaisen ennätyksen 108 kiloa, mutta raudat eivät aivan pysyneet suorilla käsillä.

– Aivan ihanaa tehdä viimeinkin tempauksessa oma ennätys. Usein on kilpailussa tuntunut helpolta, mutta ei vaan ole ennätyspainot tulleet. Tänäänkin tuntui helpolta ja ennätys nousi! Työnnössäkin oli hienoa päästä yrittämään uutta ennätystä arvokilpailulavalla, Bäckström tunnelmoi.

71-kiloisten Euroopan mestaruus meni Romanian Loredana Tomalle 241 kilon yhteistuloksella. Hopeaa saavutti valkovenäläinen Siuzanna Valodzka 235 kilolla ja pronssia saksalainen Lisa Schweizer 231 kilolla. Ylisoini ei ollut näin paljoa jo naisten arvokisamitalitasoa perässä.

Lue myös:

    Uusimmat