Mainos

Anni Sinnemäki iloitsee Helsingin uudesta asuntomessutapahtumasta: "Utelias pääsee kurkistamaan tavallisten ihmisten koteihin"

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen uudessa kaupunkitapahtumassa Helsingissä nostetaan esille näkökulmia elämiseen tulevaisuuden kaupungeissa ja kurkistetaan jätkäsaarelaisten arkeen. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestetään 1.-9.9.2018. 

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma


– Helsingissä 1.9.–9.9.2018.

– Maksuton

– Alueella tapahtumatori sekä modernia kaupunkiasumista esitteleviä tapahtumapolkuja

– Yllätyksiä ja mukavaa oloa koko perheelle

– Järjestäjinä Suomen Asuntomessut ja Helsingin kaupunki.

– Lisätietoa ja koko ohjelma Suomen Asuntomessujen sivuilta.

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo Helsingin lähteneen innolla mukaan uuteen kaupunkiasumisen tapahtumaan, jossa yleisö pääsee tutustumaan muun muassa alueella jo asuvien koteihin. 

– Se on mahtava mahdollisuus tyydyttää uteliaisuuttaan ja päästä näkemään tavallisten jätkäsaarelaisten koteja. Se on omanlainen kontrastinsa perinteiseen asuntomessukonseptiin, jossa on ammattilaisten sisustamia asuntoja. Jätkäsaaressa asuntoihin pääsee tutustumaan astetta realistisemmin ja näkemään millaisia tämän ajan kodit ovat, Sinnemäki sanoo.

Helsingissä on järjestetty asuntomessut edellisen kerran vuonna 1981 Torpparinmäellä. Sinnemäen mukaan vielä rakenteilla oleva Jätkäsaari on oiva kohde asumisen esittelyyn. Alueen rakentaminen on vielä kesken, mutta alueella asuu kuitenkin jo 7 500 ihmistä. Vuoteen 2020 mennessä Jätkäsaaressa tulee asumaan yhteensä 20 000 asukasta.

– Juuri nyt on hyvä hetki pysähtyä tutustumaan alueeseen, kun alueella asuu jo näin paljon ihmisiä ja alue jatkaa kasvamistaan. Jätkäsaari on kiinnostava myös siksi, että tänne ei ole rakennettu suurta kauppakeskusta, vaan kaupat ovat pääasiassa kivijalassa, Sinnemäki kertoo.

Yhdeksän päivää erilaista ohjelmaa

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –tapahtumassa on tarjolla monipuolista ohjelmaa niin asiasisällöistä kuin viihteellisemmistä aktiviteeteista kiinnostuneille kävijöille. Tapahtuman eri pisteissä on helppo suunnistaa mobiilisovelluksen avulla.

Tapahtuman tarkempi ohjelmakalenteri, nähtävyydet ja sijainnit löytyvät Asuntomessut-sovelluksesta 20.8.18 alkaen. Lataa maksuton sovellus Appstoresta tai Google Play -kaupasta.

Yleisö pääsee muun muassa kuuntelemaan asiantuntija-alustuksia asumisen uusista tuulista sekä osallistumaan keskusteluihin vapaamuotoisessa Jätkäsaari-foorumissa. Joka arkipäivä hotelli Clarionissa järjestetyissä seminaareissa ja työpajoissa käsitellään yhtä ajankohtaista teemaa. Esimerkiksi maanantaina 3.9 tutkitaan kaupunkia ja asumista digitaalisaation vauhdittamana palveluna, paikalla on myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo, että Jätkäsaaressa asumista tarkastellaan eri perspektiivistä kuin perinteisillä asuntomessuilla.

– Tapahtumaa ei ole aidattu ja sinne on vapaa pääsy. Ohjelmassa ei ole tasaista asuntojen esittelyä vaan otamme ikäänkuin askelen taaksepäin ja pohdimme asuinalueita asukkaiden näkökulmasta ja pohditaan millaista hyvä asuminen on, Tuomaala sanoo.

Arkisin järjestettäviin seminaareihin ja työpajoihin osallistuu sekä kotimaisia että ulkomaisia asumisen huippuasiantuntijoita, joten tapahtuma tarjoaa myös oivan alustan kansainväliselle pohdinnalle hyvästä asumisesta.

– Samantyyppisiä pohdintoja käydään muissakin Suomen kaupungeissa ja kunnissa ja toivomme että pystymme Helsingin kaupungin kanssa tarjoamaan keskusteluilla myös muille mahdollisuuksia löytää ratkaisuja asumisen kysymyksiin, Tuomaala sanoo.

Kahden tapahtumaviikonlopun aikana eri puolilla Jätkäsaarta järjestetään ohjelmaa erityisesti perheille. Valloitettavana on muun muassa kaupungin parhaaksi kutsuttu parkourpolku.

Kaupunkielämää-tapahtuma sopii kaikille kaupunkiasumisesta ja -elämästä kiinnostuneille sekä asumisen asiantuntijoille. Tapahtuman pääpaikkana palvelee Jätkäsaaren keskelle rakentuva Hyväntoivonpuisto ja siellä sijaitseva Jätkäsaari-paviljonki. 

Kuvat: Iiro Rautiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja