Mainos

Jan Vapaavuori nauttii Jätkäsaaren urbaaniudesta – arvostaa myös kauppakeskuksen puuttumista

1:32

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumassa vieraillut Helsingin pormestari Jan Vapaavuori uskoo skeptikoidenkin lopulta lämpenevän Jätkäsaaren kaupunginosalle. Valmistuessaan 2020-luvun lopulla Jätkäsaari on yli 20 000 asukkaan asuinalue. 

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma tällä viikolla

  • Joka päivä sunnuntaihin 9.9. asti
  • Lisää Suomen Asuntomessujen sivuilta
  • Asuntomessut-sovelluksen voit ladata ilmaiseksi Appstoresta tai Google Play -kaupasta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo nauttivansa Jätkäsaaren värikkäästä arkkitehtuurista. Hän tunnustautuu ehtaksi kaupunkilaiseksi, ja näkee Jätkäsaaressa paljon potentiaalia.

– Tämä on uniikki kaupunginosa, joka tulee varmasti yllättämään positiivisesti myös heidät, jotka ovat ehkä suhtautuneet skeptisesti, Vapaavuori sanoo.

Vaikka Jätkäsaaresta tulee pienen kaupungin kokoinen asuinalue, ei sinne ole tulossa isoa kauppakeskusta. Liikkeet toimivat kivijalassa, ja se ilahduttaa Vapaavuorta erityisesti.

– Tässä ajassa, jossa moni kaupunginosa rakentuu jättimäisten kauppakeskusten ympärille on hienoa, että täällä halutaan panostaa kivijalkakauppoihin ja näytetään myös onnistuvan siinä. Kaikkein hienointa Jätkäsaaressa on, että 2010-luvulla voidaan rakentaa eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin vahvasti linkittyvää uutta asuinaluetta. 

Vapaavuori kertoo, että Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki. Paljon työnsä puolesta matkustellut ja Luxemburgissa asunut Vapaavuori näkee Helsingin valtteina muun muassa puhtauden ja turvallisuuden.

– Epävarmassa maailmassa sillä on iso merkitys, että on paikka, joka on toimiva, ennakoitava ja luotettava.

Vapaavuori sanoo olevansa kaupunki-ihminen.

– Olen hengeltäni kantakaupunkilainen, vaikka sen vastineeksi voin hyvinkin viettää kaikki viikonloput maaseudun rauhassa. Kaupungissa arvostan sitä, että sekä julkisia että yksityisiä palveluita on tarjolla monipuolisesti.

– Kaupungissa arvostan myös kauneutta ja esteettisyyttä. Jätkäsaaresta näyttää tulevan monia muita kaupunginosia värikkäämpi. Alueen arkkitehtuuri ilahduttaa minua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja